Продължавам да следя цялата информация, която се отнася за COVID-19

...
Продължавам да следя цялата информация, която се отнася за COVID-19
Коментари Харесай

Проф. Рачев с радостни новини за лятото и COVID-19

Продължавам да проследявам цялата информация, която се отнася за COVID-19 в естествени условия. Сред природата вируса го няма. Това счита климатологът проф. Георги Рачев.

"Абитуриентски балове, нощни заведения, затворени пространства - това е едната страна, само че на открито в парка мога да кажа самоуверено, че го няма ", сподели той.

Пред Bulgaria on air Рачев добави, че няма и научна информация, която да свидетелства, че измежду природата коронавирусът остава.

Междувременно той разяснява, че това се дължи и на хубавото време. Както е известно, счита се, че през лятото вирусът е по-слаб. Рачев даде и оптимистична прогноза, че топлото време ще се задържи и през август. Топъл ще бъде и септември, даже с към 1 градус над нормата. В Западна България обаче преваляванията ще бъдат по чести.

COVID-19 удари и туризма, само че проф. Рачев има наблюдения, че плажовете край Бургас са цялостни. Все отново той дефинира като пагубна обстановката с задграничните туристи.

Ето къде са новите инфектирани от COVID-19 в страната

"Ние изоставаме пагубно във връзка с интернационалния туризъм и към 2 млн. непознати туристи ги няма в България. Мит е, че българите могат да заместят непознатите туристи ", счита Рачев.

Той разяснява и казусът със замърсяването на Черноморието. Отбеляза, че температурата на водата е доста топло. Изрази вяра, че институциите ще си свършат работата да спрат изхвърлянето на нездравословни боклуци от корабите. По думите на Рачев трафикът в Черно море е огромен и такива случаи като този, при който палмово масло бе изхвърлено в морето, са естествени. Иначе той счита, че морето ни е чисто.

"По-страшно е ситуацията в българските реки. Те бяха унищожени във връзка с придвижването на рибите и заблатяването ", уточни още проф. Рачев.

Според климатолога, що се отнася до чистотата на водите, ситуацията е още по-тежко - санкциите били смешни, a контролът не бил добър.

"Река Дунав отводнява половин Европа, климатолозите я назоваваме "клоаката на Европа ". Особено лятото, концентрацията на замърсителите внезапно се усилва ", посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР