Продължавам да се надявам и съм убеден, че рано или

...
Продължавам да се надявам и съм убеден, че рано или
Коментари Харесай

Посланникът на Украйна у нас: Цел на Путин е да унищожи украинската нация и народ

Продължавам да се надявам и съм уверен, че рано или късно България ще вземе решение да подкрепи Украйна като подари своите остарели руски оръжия в битката за независимост и самостоятелност. Би трябвало да даде остарялото оръжие и самата тя да актуализира своите муниции с по-съвременни, по модел на НАТО. "

Това сподели в студиото на " Здравей, България " тази заран украинския посланник в България Виталий Москаленко по NOVA.

България към този момент е избрала посоката си, тя е част от НАТО и Европейски Съюз и се движи по тяхната линия на деяние, показва Москаленко, само че обръща внимание, че сега съществуват размисли и съмнения, свързани основно с горивото и газа. Най-важното, по негово мнение, е, че България се намира на страната на правдата и поддържа позициите на Украйна.

Относно взривения автомобил на близкия до съветския водач мъдрец Александър Дугин, в който почина неговата щерка, Дария, Москаленко уточни, че тъкмо в стила на Путин е да упрекна Украйна за цялата тази обстановка, която се разигра.

" Къде тук се намесва Украйна изобщо? ", изумен попита той. Негово Превъзходителство прикани да не забравяме, че Русия е нападнала Украйна и води тази война още от анексирането на Крим през 2014 година От 24 февруари тази година спорът се трансформира в брутална реалност - с убийства, изнасилвания, жертви, разрушеня, и не е вярно сега да се разисква гибелта на дъщерята на Дугин, която също като татко си, акцентира Москаленко, беше фашистка.

Важно е светът да осъзнае, продължи той, че тази атака има отрицателни последствия освен върху Украйна, само че и върху европейските работи, както и върху международните.

Попитан наближава ли мирът след към този момент 6 месеца боен кофликт, който остава чувството, че не съществува сходен късмет в близко бъдеще, Москаленко акцентира, че е невероятно да се осъществят договаряния с Русия, до момента в който тя не изтегли своите войски от украинска територия, в това число Крим и Донбас, както е показал президента Володимир Зеленски. Това е по този начин, тъй като цел на Путин е да унищожи украинската нация и народ.

Същевременно той уточни, че заледяване или отсрочване на войната не е допустимо, тъй като Путинова Русия няма да спре и би употребила сходна отмора само за прегрупиране на сили.

" Светът е изменен ", съобщи Москаленко и изясни, че в случай че хората спрат да поддържат страната му и приоритизират потребността си от това да бъдат на топло и да им е умерено, това  няма да бъде действителната реалност. Няма да е задоволително Украйна да бъде загърбена, с цел да се възвърне светът от преди войната и е значимо хората да схванат, че този свят е безвазвратно изгубен, споделя посланникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР