Продължавам да отстоявам позицията, че свободата на словото е в

...
Продължавам да отстоявам позицията, че свободата на словото е в
Коментари Харесай

Президентът Радев: БНР не е спирало дори по време на войнa

Продължавам да не отстъпвам позицията, че свободата на словото е в основата на демокрацията. Това е фундаментална полезност, явно в България е в рецесия, разяснява пред публицисти президентът Румен Радев, който участва на формалното разкриване на новата образователна година на 18-то приблизително учебно заведение " Уилям Гладстон " в София.

Държавният глава сподели това в отговор на въпрос дали е изискал от ДАНС и от Съвет за електронни медии повече информация за невижданото петчасово прекъсване на ефира на " Хоризонт " в петък и по какъв начин ще разяснява обстановката в БНР през последните дни.

БНР не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно и страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, както е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край, разяснява президентът.

Според него шефът на БНР и проверяващите би трябвало да разгласят какви са същинските претекстове, тъй като става въпрос за социална, а не за частна медия. Ние би трябвало да чуем от тях какви са действителните претекстове зад това прекъсване, зад всички тези събития, сподели Радев. Според президента " има лъч вяра " - в държанието и реакцията на публицистите от БНР, които, по думите му, очевидно демонстрираха взаимност и подкрепени от свои сътрудници от други медии дадоха образец по какъв начин се отстояват достолепие, независимост на словото и професионални стандарти.

Има си механизми, има си институции, виновни органи, които назначават, които уволняват - при избрани условия на закона, сподели Радев, запитан има ли съмнение кой ръководи страната по телефона и дали е склонен с опозицията, която от Народното събрание е декларирала по какъв начин ръководещите погазват свободата на словото. По думите му, когато стартира да се работи " стремително ", тези институции се обезсмислят и изпразват от наличие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР