Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните в

...
Продължава засиленият контрол на Агенцията по безопасност на храните в
Коментари Харесай

Засилен контрол заради огнището на АЧС в свинекомплекса край с. Николово

Продължава засиленият надзор на Агенцията по сигурност на храните в региона на индустриалната свинеферма в Николово, където в събота беше намерено ново огнище на Африканска чума по свинете (АЧС). Забранен е достъпът на външни лица на територията на комплекса, където се отглеждат 17 000 животни. Задължително се прави стерилизация на влизащите и излизащите коли и хора. Това е четвъртият случай на африканска чума по свинете в Русенско.

Повече за настоящата обстановка в Николово вижте от директното включване на Ралица Маринова.

Николово, Русе

Между селата Николово и Просена полицейски патрул стопира и ревизира колите за незаконен транспорт на животни. В региона не се позволяват външни лица, неразрешено е и снимането с камери.

Специално образувана комисия извърши инспекция в селата Николово, Долно Абланово и Просена, с цел да откри дали стопаните, които гледат свине за персонални потребности, към този момент са ги умъртвили.

Ловните дружинки и горските чиновници също се включват в борбата с Африканската чума по свинете. Държавата стартира хигиеничен отстрел на глигани, който се прави в три зони по 20 километра: към огнищата на болестта, към свинекомплексите и край базите за изкуствено отглеждане на дивеч. Ловците обаче, няма да имат достъп до огнищата. Там отстрелът ще се прави единствено от горски чиновници.

Ситуацията в региона на селото остава тревожна. Само на няколко километра от него се намират други два огромни свинекомплекса. До момента, дружно с комплекса в с. Николово, те осигуряваха 1/3 свинско месо за страната.
 Евтаназират 17 000 свине от свинекомплекса в Русенско Евтаназират 17 000 свине от свинекомплекса в Русенско
Продължава умъртвяването на животните от свинекомплекса в русенското село Николово, в който през уикенда беше доказано съществуването на африканска чума...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР