Продължава засиления контрол на водата на град Стара Загора -

...
Продължава засиления контрол на водата на град Стара Загора -
Коментари Харесай

Продължават да следят качеството на водата в Стара Загора

Продължава засиления надзор на водата на град Стара Загора - той се прави на " крана на потребителя ". Мониторингът е по отношение на осъществяване на строително-ремонтни действия от ВиК - Стара Загора по водоснабдителната мрежа на територията на града.

На 08.10.2022 година чиновници на РЗИ - Стара Загора са направили изключително пробонабиране от 9 пункта, ситуирани в четири разнообразни зони в града. Резултатите от направения разбор не демонстрират отклонения от условията за качество, според Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

И през миналата седмица няма регистрирани отклонения в област Стара Загора.

В РЗИ - Стара Загора няма постъпила информация от общопрактикуващи лекари за регистрирани случаи на чревни инфекции на лица от пациентските им листи.

Също по този начин няма и записана нараснала заболяемост от чревни инфекции, свързани с консумация на питейна вода. За интервала са регистрирани два евентуални случая на Вирусен хепатит, един за гр. Стара Загора и един за с. Горно Ботево, община Стара Загора и един доказан случай на Ентероколит с извършител Клостридиум дефициле в гр. Стара Загора.
 Старозагорци пият вода съгласно нормите, твърдят от РЗИ след още един разбор
Старозагорци пият вода съгласно нормите, твърдят от РЗИ след още един разбор

Първоначално от 11 проби са открити отклонения в 3 пункта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР