Продължава започналата на 25 ноември операция за контрол на скоростните

...
Продължава започналата на 25 ноември операция за контрол на скоростните
Коментари Харесай

Проверките за скорост продължават, включително и нощем, предупредиха от МВР

Продължава почналата на 25 ноември интервенция за надзор на скоростните режими, в това число и в тъмната част на денонощието, предизвестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Уточнява се, че екипите ще следят както междуселищните, по този начин и пътищата в очертанията на обитаемоте места.

Статистиката на Пътна полиция демонстрира, че от началото на годината до 25 ноември броят на издадените фишове за превишена скорост е 702 604. Близо 1/5 от установените нарушавания са засечени в тъмната част на денонощието, когато се записват и най-тежките произшествия.

Само през месеците септември и октомври са издадени надлежно 57 414 и 84 094 фиша за скорост, като сред 15 и 20% от всички нарушавания са открити в тъмната част на денонощието.

Най-често водачите на леки коли нарушават скоростните режими в обитаемоте места, сочи анализът на специалистите, осъществен за интервала от началото на годината до ноември месец. 414 322 от всички установени нарушавания са регистрирани точно в обитаеми места, а на междуселищни пътища – те са 282 814. Санкционираните водачи, осъществяващи публичен транспорт на пасажери и рискови товари, са 3062.

От началото на годината до 31 октомври в България са регистрирани 5607 тежки пътнотранспортни катастрофи с 517 починали и 7103 ранени. Поради несъобразена скорост са станали 1469 произшествия със 158 починали и 1940 ранени.

В момента " Пътна полиция " разполага със 148 мобилни радара в патрулките, 30 триноги и 25 стационарни камери. В момента е в ход социална поръчка за покупка на 159 нови радара от разнообразни типове - 103 стационарни уреда за надзор на скоростта и 56 стационарно портативни. Осигурено е и финансиране за създаване на още осем прави за надзор на междинната скорост.

В ход е и социална поръчка за покупка на цивилни коли за надзор на скоростта по автомагистралите. При нея впечатлява цената - 4.8 млн. лв. за 15 коли или по 320 хиляди лв. за всяка патрулка под прикритие. Обяснението е, че е скъпо оборудването им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР