Продължава воденето на паралелна политика от страна на екипа на

...
Продължава воденето на паралелна политика от страна на екипа на
Коментари Харесай

Екипът на Петков саботирал прогреса по македонския въпрос, оплака се Генчовска

Продължава воденето на паралелна политика от страна на екипа на министър-председателя Кирил Петков, друга от формалната такава на Министерството на външните работи.

Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска преди съвещанието на отрасловата комисия в Народното събрание, която бе засекретена за представители на медиите.

" Не можем да се ангажираме с дати. Няма ангажиране. За страдание, отново ще го кажа. Чухте след, в който аз не вземам участие, че разчитат на външно министерство - както министър председателят, по този начин и началникът на кабинета на премиера. За страдание обаче, екипите на премиера не престават по всеячески, друг метод да саботират процеса ", изострен бе посланик номер едно.

" Водят диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз. Ние се опитваме чисто професионално, официално да водим тези диалози, само че разбираме по непряк метод, че се водят паралелни диалози от съветници на премиера ", добави тя.
 РСМ вижда все по-малък късмет да влезе в Европейски Съюз
РСМ вижда все по-малък късмет да влезе в Европейски Съюз " в обозримо бъдеще "

Ситуацията на българската политическа сцена сега била такава, че мъчно може да се реализира съглашение

Не посочи обаче с кого тъкмо са били водени въпросните паралелни диалози. " Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещаване. Извън естествените диалози са водени явно и паралелни диалози. "

Генчовска бе безапелационна обаче - нямало късмет Министерство на външните работи да бъде отстранено като фактор в преговорния развой по оста София-Скопие.

Не са били и водени диалози по тематиката със РСМ по време на визитата на Кирил Петков в Рим във връзка 24 май, на която бе и Генчовска, уточни още външният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР