Продължава въвеждането на обучението по метода на Мария Монтесори в

...
Продължава въвеждането на обучението по метода на Мария Монтесори в
Коментари Харесай

15 пловдивски педагози получиха Монтесори дипломи

Продължава въвеждането на образованието по метода на Мария Монтесори в Пловдив. 15 педагози получиха през днешния ден своите свидетелства за сполучливо приключен курс. Дипломите им бяха връчени на гала в детска градина „ Буратино “ от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов и кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов.
Заедно с учителите от Пловдив петия курс приключиха и преподаватели от град Добрич. Над 100 педагози към този момент са минали образованието, като сега се организират редом шести и седми курс.

Програмата на Община Пловдив е най-голямата за обществена промяна в образованието в България. Към момента над 700 деца се образоват по метода на Мария Монтесори в седем детски градини - „ Мир “, „ Мирослава “, „ Майчина грижа “, „ Буратино “, „ Велимира “, „ Марица “ и „ Малина “. Средно учебно заведение „ Свети Свети Кирил и Методий “ пък е първото общинско учебно заведение в България, което ползва новаторското образование.

Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в просветителната стратегия 2017-2019 година на Община Пловдив и се водят по взаимна стратегия на общината и Нов български университет в основания за задачите местен център на Нов Български Университет в града ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР