Продължава украинската контраофанзива срещу руските сили в Южна Украйна, а

...
Продължава украинската контраофанзива срещу руските сили в Южна Украйна, а
Коментари Харесай

Продължава украинската контраофанзива срещу руските сили в Южна Украйна

Продължава украинската контраатака против съветските сили в Южна Украйна, а в това време президентът на Русия Владимир Путин отхвърли изказванията, че с дейностите си в Украйна Москва е нарушала интернационалното право, оповестява БНР.

Украинските сили са атакували източния град Балаклея, намиращ се сред Харков и окупирания от руснаците Изюм. Губернаторът на Луганска област Серхий Хайдай заяви за контраофанзива с " прочут триумф ", която е в разгара си, само че без да показва локации. Местни украински управляващи приканват жителите в окупирани региони да не вземат участие в референдуми за присъединение към Русия и дават обещание скорошно освобождение на градове към Харков. Русия твърди, че е отблъснала украинските сили в Херсон, до момента в който Украйна оповестява за постоянен триумф.

А в дълго чакания отчет на Международната организация за атомна сила не се показва нито съветската, нито украинската страна като виновни за нанесените вреди по Запорожката атомна електроцентрала. Призовава се обаче за неотложно основаване на зона за нуклеарна сигурност към оборудването заради риск от злополука, в случай че обстрелът не спре.

Руският президент Владимир Путин взе участие в Източния стопански конгрес във Владивосток. Той сподели, че Полша еднолично е решила да спре потока на синьо гориво по газопровода " Ямал ".

" Високото равнище на индустриално развиване в Европа, стандартът на живот, обществената и икономическа непоклатимост - всичко това се хвърля в санкционния огън. Всички тези неща се пилеят по заповеди от Вашингтон в името на така наречен евроатлантически съюз. В реалност те се жертват в името на опазването на американската тирания в интернационалните връзки ", сподели Путин.

Руският президент също по този начин предизвести, че е евентуално проблемите на международния пазар на храни да се засилят и че е надвиснала филантропична злополука, като акцентира, че Москва е направила всичко, с цел да подсигури износа на зърно от Украйна. Според Путин обаче то отивало в Европейския съюз вместо при бедните страни. Той съобщи, че " ще би трябвало да помислим за смяна на маршрутите за украинското зърно ".

Путин предложи да се намерения за ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа. Той има намерение да разиска този въпрос с турския президент Реджеп Ердоган.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР