Продължава тенденцията политическите процеси в България да се диктуват от

...
Продължава тенденцията политическите процеси в България да се диктуват от
Коментари Харесай

Проф. Татяна Буруджиева: Улицата може да контролира, но не да управлява

Продължава наклонността политическите процеси в България да се диктуват от парадокси. Един митинг би трябвало разумно да ражда огромна поддръжка към смяна, всеки митинг би трябвало да събира мощна сила главно против ръководството или тези, които са на власт сега. Това счита политологът доцент Татяна Буруджиева.

"Българският митинг ражда две неща: едното е отвод да вдигне вълна, която да промени това ръководство. Този отвод се показва във обстоятелството, че нямаме повишение на изборната интензивност, т.е. в нежеланието на хората да вземат участие в избори, посредством които да трансформират системата или това, което те не харесват ", сподели тя пред БНР.

"Едно е да излезеш прочувствено на улицата против властта – в смисъл: не ми харесват нещата, друго - да осъзнаеш, че единственият метод да промениш нещата е на процедура да участваш в механизмите на политиката. Един от механизмите е основаване на партия, другият – присъединяване в избори. Българският митинг изрази тази алтернатива, която не работи в интерес на митинга и на смяната ", разяснява още Буруджиева,

Тя е уверена, че улицата може да управлява, само че не може да ръководи. И насочи рецензия към дейностите на Отровното трио. По думите й то се е пробвало да построи пропъст сред хората и институциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР