Продължава тенденцията да се търси виновник за нови предсрочни избори.

...
Продължава тенденцията да се търси виновник за нови предсрочни избори.
Коментари Харесай

Георги Киряков: Търси се кой да е виновен за нови избори. И Радев, и партиите тупат топката, за да не са по Коледа

Продължава наклонността да се търси провинен за нови предварителни избори. С тази констатация стартира коментара си на политическата обстановка в страната пред БНР политологът Георги Киряков.

Според него политиците внимават по кое време ще бъде плануван предварителният избор:

" Те не желаят избори по Коледа. Най-ранната дата, на която желаят да са, е през март. За да е минал интервалът на високите сметки за отопление през зимата.... Това е единствената цел на това бавене и туптене на топката от страна на президента. Защото и на Румен Радев не му се желаят избори по Коледа, и на партиите не им се желаят избори по Коледа ".
" Чака се третият мандат, чака се на кого ще го даде президентът, с цел да създадат партиите изчисления дали да създадат опит да сформират държавно управление въз основата на консенсуса, който реализираха към хартиената бюлетина и към избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание ", счита той и посочи, че няма готова партия за вдишване на отговорност с третия мандат да сформира държавно управление.

По думите на Георги Киряков " партиите си вършат сметка да дадат третия мандат на " Български напредък ", които са безусловно всеядни на този стадий и споделят, че са подготвени на всичко, с цел да има страната ръководство ":

" Това ръководство ще бъде краткосрочно, тъй като извънредно мъчно ще се реализира единодушие ".
Политологът разяснява държанието на ГЕРБ, която " в мечешката си прегръдка " задушава своите най-големи съперници:

" Единствената партия, с която не постъпва по този начин, т.е. да я стисне в мечешката си прегръдка, това е Движение за права и свободи. Виждаме, че там е стратегическото съдействие във властта в България ".

Румен Радев е тактически съперник на Бойко Борисов и няма сериозен мотив да се мисли, че те са постигнали стратегическо единодушие, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР