Продължава тематичният конкурс на НБУ за пиеси на млади драматурзи,

...
Продължава тематичният конкурс на НБУ за пиеси на млади драматурзи,
Коментари Харесай

НБУ ще реализира пиесата на победителя в конкурса за млади драматурзи на тема Тайните



Продължава тематичният конкурс на Нов български университет за пиеси на млади драматурзи, показа за предаването „ Хоризонт до обед “ Снежина Петрова. Обявената тематика е „ Тайните “ Има лаборатория за спечелилите на стадий селекция към петима създатели, от които ще се излъчи един победител.  Предвидена е парична премия и ангажимент за реализация на постановката.
„ Аз доста се надявам че тематиката ще бъде доста необятно възприета, през доста персонални неща, през обстановки, които са политически и обществени, даже биха могли несъмнено и религиозни тълкования да се търсят “.

На миналогодишния конкурс с тематика „ Родината “ са излъчени двама спечелили.

Обикновено пиесите постъпват в набчалото на януари.

Петрова показа и вярата си плана „ Медея “ да помогне за включване на деца от другите общности в Пловдив в образоване посредством спектакъл. Проектът е част от програмата на Пловдив за европейска столица на културата 2019. Целта му е да приключи със театър на сцената на Античен спектакъл.

„ През тази година ние искаш да сме разписали образование на деца от другите общности в Пловдив, тъй като Пловдив е доста забавен с тази мултикултурност “. В събота, когато открихме изложбата на детски рисунки, които са направени по тематиката Медея си дадох сметка, че сме навлезли в ужасно дълбоки води и просто не знам какво ни чака. Осигурихме такова благополучие на децата - да бъдат дружно, да видят рисунките, които са създали в границите на два часа ….

Изкуството може да свърши чудеса, тъй като слага децата в една друга действителност и те не помнят кои са, какви са проблемите им, какви са запасите им и имат шанса да преживеят живота и срещата на чисто “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР