Продължава свободното падане към пропастта на врачанския вестник „Конкурент“, установи

...
Продължава свободното падане към пропастта на врачанския вестник „Конкурент“, установи
Коментари Харесай

Чук-чук, фалитът е тук! Народът спря да чете „Конкурент“, Гошо Синдика почна да купува трафик от фейсбук /статистика/

Продължава свободното рухване към пропастта на врачанския вестник „ Конкурент “, откри инспекция на организация BulNews. След банкрута на всекидневника, на път е да спре и ведомственият им уебсайт.
Лошото ръководство на медията докара нещата до такава степен, че хората стопираха да четат освен седмичника, само че и неговия електронен портал.
Това принуди основния редактор Георги Александров, по-известен в гилдията като Гошо Синдика, да стартира да купува трафик от фейсбук. Този приом се ползва най-често от търговски компании, които търсят бърз резултат за предлаганата от тях услуга или стока, само че медиите го заобикалят от етични съображения. Мерило за въздействието на всеки уебсайт е естественият интерес към изявленията в него и когато той се провокира не с публицистика, а благодарение на парите, не е правилно към аудиторията.
Това обаче въобще не тормози Гошо Синдика, който крие зад купения трафик своя неуспех като началник. Сайтът на „ Конкурент “ явно към този момент страда от неналичието на интерес на читателите към него и затова броячът се манипулира посредством фейсбук.
В естествени дни, когато това не се прави, аудиторията на умиращата медия е към 12-15 000 души на ден. В дните, когато се купува трафик, резултатите избухват като гейзер на към 50 000, което е неосъществим резултат при естествена работа на уеб страницата. При това тези числа се реализират, без да има сериозен информативен мотив.
Така, вместо да се влагат средства в възстановяване на заплащането на малобройния екип или за наемането на още хора, Гошо Синдика цялостни джоба на Марк Зукърбърг, с цел да четка болното си его. Процесът е прочут в медицината като „ Наполеонов комплекс “ и лекуване за него няма.
За негово страдание опитите му да заблуди обществото няма да подобрят нито репутацията на банкрутиралия вестник, нито на изпадналия в давност уебсайт. „ Конкурент “ гладко, само че несъмнено отива на бунището за умрели издания, а Гошо Синдика напълно оправдава прякора си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР