Продължава стачката на лекарите в държавните болници в Гърция.Медиците от

...
Продължава стачката на лекарите в държавните болници в Гърция.Медиците от
Коментари Харесай

Държавните болници в Гърция обслужват само спешни случаи

Продължава стачката на лекарите в държавните лечебни заведения в Гърция.

Медиците от държавните лечебни заведения в цялата страна се включиха в стачката, проведена от синдиката на лекарите. Пред лечебните заведения в цялата страна има митинги с плакати за нова стратегия и реализация на промени в обезпечаване на експерти във всички държавни лечебни заведения. Пациентите също се включиха в поддръжка на лекарите и се оплакват,че има лечебни заведения, където се закриват отделения заради липса на средства.

Ето мнението на ръководителя на болничните лекари в град Лариса лекар Никос Дафулис за аргументите за митинга:

" Правителството би трябвало неотложно да обезпечи задоволително лекари във всички държавни лечебни заведения. Да се обезпечи финансиране за нужната техника, с цел да работим при естествени условия. Да се усилят заплатите на всички болнични чиновници. Да се трансформират налозите, тъй като половината средства, които получаваме отиват за налози. Ако това не се промени  до две години ще пресечен работа и ще банкрутират половината държавни лечебни заведения. "

За тежки условия на труд оповестяват и от университетската болница на остров Крит.

Младите лекари и положителните експерти напущат страната заради лоши  условия и унизително ниски заплати, споделиха пред медиите протестиращите лекари.

Стачката ще продължи и на следващия ден, като държавните лечебни заведения обслужват единствено незабавни случаи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР