Продължава скандалът около „Фейсбук“ заради изтичането на лични данни. Очаква

...
Продължава скандалът около „Фейсбук“ заради изтичането на лични данни. Очаква
Коментари Харесай

Скандалът с Фейсбук продължава! Зукърбърг губи милиарди

Продължава абсурдът към „ Facebook “ поради приключването на персонални данни. Очаква се Марк Зукърбург да направи изказване в идващите часове. Заради абсурда до момента компанията губи 49 милиарда $ от цената на акциите си.
Казусът стана тематика и в английския парламент. Пред депутатите министър председателят Тереза Мей съобщи, че няма контракти сред държавното управление и консултантската компания „ Кеймбридж аналитика “, която е упрекната в корист с персонални данни на 50 млн. консуматори и потреблението им в предизборната акция на Доналд Тръмп.
„ Похарчихме повече от 1 млн. $. Не беше на ниска цена. Но предвид на броя данни, които събраха, и качеството на тези данни, в действителност беше нещо, което стана бързо, релативно на ниска цена и с високо качество “, изясни Уайли.Един от някогашните ѝ чиновници – Кристофър Уайли, обясни схемата. Скандалът породи вълна от апели потребителите да закрият профилите си във „ Facebook “. Към тях се причисли и един от съоснователите на „ УотсАп “ – Браян Актън. Медии обаче незабавно акцентираха, че Актън е спечелил милиарди от продажбата на приложението си точно на Зукърбърг.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР