Продължава ситуацията да изглежда като политическа инженерство, а не политическа

...
Продължава ситуацията да изглежда като политическа инженерство, а не политическа
Коментари Харесай

Мира Радева посочи големия политически гаф на Слави

Продължава обстановката да наподобява като политическа инженерство, а не политическа действителност. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия политологът Татяна Буруджиева.

"Все повече си мисля, че колкото повече напредва времето, толкоз по-трудно им става на тези хора. Всичко, което вършат, стартира да наподобява на метода, по който развиваха митинга ", съобщи експертката.

"Не постоянно би трябвало да има единствено един водач. Важно е какво се прави. Същата отпадналост да свършат работа, я виждам и сега ", съобщи тя.

В студиото бе и социоложката Мира Радева:

"Наистина, когато породиха митингите, беше забележима тази разнопосочност на ползите и даже на идеологическата ориентировка на другите групи. Толкова бе обаче мощен хъсът да смъкват Борисов от власт, чаках да намерят консенсус ", съобщи Радева.

"Тези хора обаче са доста мощни в отричането, само че слаби в построяването ", счита социоложката за партиите на митинга.

"Тяхното е политически инфантилизъм - група от дребни деца, които се бият с Борисов, само че му излизат зад тила, ритат го, бият го по кокълчетата ", добави тя.

"Демокрацията се състои от две значими неща - свободата на изказ, слово и да посочваш самичък ръководството, е второто е да приемаш определеното ", сподели Радева.

По думите ѝ би трябвало да се приема мнението на останалите. а пунктът на обединяването към избрани цели се изплъзва.

В диалога още веднъж се включи Буруджиева:

"Ако по този начин се продължава, допускам, че срокът им ще е пай. Случващото е политически пиар. Тук няма политика. Не може в политиката да се върви с нямане на политика. Върви се срещу институциите ", сподели политоложката.

Според нея Слави Трифонов стартира да става губещ, изключително като чува интервютата му. "Не виждам по какъв начин си показва демокрацията и бъдещето. Той дава едни къси разкази. Парламентът не е кола единствено с един лидер ", сподели тя.

"Много водач, малко индианец ", добави я Радева.

Социоложката призна, че е гласувала за Слави Трифонов, както и децата ѝ, поради тематиката "мажоритарни избори ".

"Смущава ме обаче нещо. Слави направи акция във фейсбук, която е ясно възрастово и обществено лимитирана. Ако обаче искаш да си първа политическа мощ, не може да пренебрегваш медиите, тъй като по този начин игнорираш голяма група от хора ", счита тя.

"Така пренебрегваш хора. Изразът, че ще изчегърта ГЕРБ, е извънреден политически гаф. Така искаш да изчегърташ вижданията на 800 000 души ". безапелационна е Радева.

По думите ѝ Радев въпреки всичко е опитал да даде знак с този кабинет, сплотяващ специалисти от разнообразни партии. "Мисля, че е парадоксално, че служебният кабинет можеше да е три месеца, само че те го редуцираха на два, Сякаш се чакат още едни предварителни избори ", сподели Радева.

Буруджиева се съгласи с тази ѝ теза, която действително за първи път гласно е била изразена от Антоний Гълъбов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР