Продължава ситуацията да изглежда като политическа инженерство, а не политическа

...
Продължава ситуацията да изглежда като политическа инженерство, а не политическа
Коментари Харесай

Губещ! Мира Радева посочи големия политически гаф на Слави

Продължава обстановката да наподобява като политическа инженерство, а не политическа действителност. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия политологът Татяна Буруджиева.

" Все повече си мисля, че колкото повече напредва времето, толкоз по-трудно им става на тези хора. Всичко, което вършат, стартира да наподобява на метода, по който развиваха митинга ", съобщи експертката.

" Не постоянно би трябвало да има единствено един водач. Важно е какво се прави. Същата отпадналост да свършат работа, я виждам и сега ", съобщи тя.

В студиото бе и социоложката Мира Радева:

" Наистина, когато породиха митингите, беше забележима тази разнопосочност на ползите и даже на идеологическата ориентировка на другите групи. Толкова бе обаче мощен хъсът да смъкват Борисов от власт, чаках да намерят консенсус ", съобщи Радева.

" Тези хора обаче са доста мощни в отричането, само че слаби в построяването ", счита социоложката за партиите на митинга.

" Тяхното е политически инфантилизъм - група от дребни деца, които се бият с Борисов, само че му излизат зад тила, ритат го, бият го по кокълчетата ", добави тя.

" Демокрацията се състои от две значими неща - свободата на изказ, слово и да посочваш самичък ръководството, е второто е да приемаш определеното ", сподели Радева.

По думите ѝ би трябвало да се приема мнението на останалите. а пунктът на обединяването към избрани цели се изплъзва.

В диалога още веднъж се включи Буруджиева:

" Ако по този начин се продължава, допускам, че срокът им ще е пай. Случващото е политически пиар. Тук няма политика. Не може в политиката да се върви с нямане на политика. Върви се срещу институциите ", сподели политоложката.

Според нея Слави Трифонов стартира да става губещ, изключително като чува интервютата му. " Не виждам по какъв начин си показва демокрацията и бъдещето. Той дава едни къси разкази. Парламентът не е кола единствено с един лидер ", сподели тя.

" Много водач, малко индианец ", добави я Радева.

Социоложката призна, че е гласувала за Слави Трифонов, както и децата ѝ, поради тематиката " мажоритарни избори ".

" Смущава ме обаче нещо. Слави направи акция във фейсбук, която е ясно възрастово и обществено лимитирана. Ако обаче искаш да си първа политическа мощ, не може да пренебрегваш медиите, тъй като по този начин игнорираш голяма група от хора ", счита тя.

" Така пренебрегваш хора. Изразът, че ще изчегърта ГЕРБ, е извънреден политически гаф. Така искаш да изчегърташ вижданията на 800 000 души ". безапелационна е Радева.

По думите ѝ Радев въпреки всичко е опитал да даде знак с този кабинет, сплотяващ специалисти от разнообразни партии. " Мисля, че е парадоксално, че служебният кабинет можеше да е три месеца, само че те го редуцираха на два, Сякаш се чакат още едни предварителни избори ", сподели Радева.

Буруджиева се съгласи с тази ѝ теза, която действително за първи път гласно е била изразена от Антоний Гълъбов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР