Продължава с пълна мощ да се разгаря един от най-големите

...
Продължава с пълна мощ да се разгаря един от най-големите
Коментари Харесай

Досиетата FinCEN: Съдружникът на Путин и най-голямата британска банка

Продължава с цялостна мощност да се разгаря един от най-големите финансови кавги на десетилетието. Пране на пари в изключително огромни размери, авторитетни персони и най-големите банкови институции изплуваха в отчет на FinCEN - звеното за финансово разузнаване към финансовото министерство на Съединени американски щати.
От там не са коментирали съответното наличие на отчетите, само че осъждат тяхното приключване. Информацията става публично притежание, с помощта на Международния консорциум на проверяващите публицисти. По следствието са работили над 100 публицисти от 88 медии в света.

Става дума за пране на пари в размер на над 2 трилиона $. Замесени са пет огромни банки - JPMorgan, HSBC, Standard Chartered Bank, Deutsche Bank и Bank of New York Mellon.

и Българската банка за развиване, чийто досегашен началник бе доближеният до Делян Пеевски Стоян Мавродиев.

Мащабите на абсурда са големи. Изплува и името на съветския президент Владимир Путин.

Става дума за един от най-близките лица до президента, като се счита, че той е употребявал четвъртата по величина банка във Англия - HSBC за пране на пари.

Въпросното лице е милиардерът Аркадий Ротенберг, осведомят от BBC. През 2014 година той стана обект на финансови ограничавания от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Изтичането на поверителни документи разкрива по какъв начин фирмите, за които се счита, че са следени от Ротенберг, са пазели секрети сметки.

През 2018 година банката Barclays открива сметка на компанията Advantage Alliance. Изтеклите документи демонстрират, че компанията е трансферирала 60 млн. паунда сред 2012 и 2016 година Много от покупко-продажбите са се случили след глобите на Ротенберг и неговият брат, който също става обект на финансови санкции през 2018 година

Целта на глобите тогава е била двамата братя да не оперират в западната финансова система, само че все пак прехвърлянията на пари във Англия и Съединени американски щати са траяли.

Американски следователи стигат до заключението, че има съществени доказателства, че Advantage Alliance е благосъстоятелност на Аркадий Ротенберг и че компанията е употребила сметката си в Barclays, с цел да купува изкуство за милиони. Сметката е закрита след вътрешно следствие на банката. Опасенията са, че точно посредством сметката на Advantage се перат пари.

Други сметки със съмнителни връзки с Ротенберж обаче остават отворени до 2017 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР