Продължава рязко да ескалира ситуацията в Украйна – и в

...
Продължава рязко да ескалира ситуацията в Украйна – и в
Коментари Харесай

Ситуацията в Украйна рязко ескалира

Продължава внезапно да ескалира обстановката в Украйна – и в днешния ден се оповестява за яростни престрелки сред украинските сили и сепаратистите

В същото време водачите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики приканиха за незабавна евакуация на мирното население, съобщи

Специалните пратеници на малкия екран Десислава Ризова и операторът Петър Джанаваров са в една от горещите точки на спора.

По-рано беше обявено за гърмеж на автомобил в центъра на Донецк. По първична информация става въпрос за колата на шефа на полицията.

В Донецка област обстановката е напрегната. В село Маринка не излизат доста на открито, тъй като и тук е имало пукотевица предходните дни. Местните хора споделят, че са привикнали.

Половината семейство на Сергей е в окупираната територия, на 4 километра. Те не могат да се срещнат, тъй като блок постовете са затворени.

И други хора са в същото състояние. Сестрата на Сергей - Виктория е ортодонт и останала да живее в Донецк. „ Там живее сестра ми, преди ходех по пет пъти седмично. Тя там работи и живее, страдат всички, и двете страни, това е неприятно, това е война “, споделя Сергей.

В региона на Донецк пътищата са цялостни табели „ Не напускайте пътя, регионът в близост е миниран “. В късния следобяд жителите на окупираните Донецка и Луганска област получиха SMS-и за незабавна евакуация. „ Днес, 18 февруари, е проведено всеобщо централизирано овакантяване на популацията към Руската федерация. На първо място ще бъдат евакуирани дамите, децата и възрастните хора “, гласи формалното известие за евакуация от Денис Пушилин от държавното управление на Донецката национална република.

Междувременно украинските военни оповестиха, че за последното денонощие съглашението за преустановяване на огъня е било нарушено 60 пъти.

На собствен ред Кремъл регистрира като притеснителна стрелбата със неразрешени от минските съглашения оръжия от страна на украинските сили.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР