Продължава разследването за изясняване на причините за инцидента на нерегламентираното

...
Продължава разследването за изясняване на причините за инцидента на нерегламентираното
Коментари Харесай

Образувано е досъдебно производство след инцидента на незаконно сметище в Сливен

Продължава следствието за изясняване на аргументите за случая на нерегламентираното бунище в Сливен, при който почина жена. В късния следобяд през вчерашния ден гондола, пренасяща боклук, се е обърнала и е затиснала 46-годишна жена. Загинала живее в квартала и се е прибирала от работа в близко ситуиран завод за преправка на зеленчуци. По първична информация - най-вероятната причина за случая е техническа нередовност на машината. Образувано е досъдебно произвеждане, назначена е техническа експертиза.


Незаконното бунище до ромския квартал в Сливен е най-малко от 10 години. Освен битов боклук, там се изхвърлят тонове боклук от околните предприятия. Ежедневно из боклуците ровят дребни и огромни поданици на квартала. Живеещите там упорстват пространството да промени предназначението си.
Стефан Митров: Имаме дребни деца, които се разболяват непрекъснато. Гледайте къде живеем, живеем към този момент в Европа, желаеме тука малко хигиена, желаеме нещо, детска площадка, тука имаме игрище, а тука минаваме през бунище.
От община Сливен са безапелационни, че сметището в квартал " Надежда " се почиства, само че боклуците се натрупват още веднъж.
Румен Иванов, и.д. кмет на община Сливен: Това място се чисти съвсем всекидневно, когато се получат сигнали, че е претъпкано с отпадък... този проблем е народен и на всички обитаеми места, съответно в общината и народен проблем и би трябвало всички виновни институции да седнем на една маса да приказваме за неговото решение.
Хората от квартала неведнъж са подавали сигнали до районния кмет за сметището, само че казусът е оставал неуреден. Сформиран е предприемчив комитет от поданици на квартала с предложение за взаимна работа с общината.
Кинчо Ангелов: Ние предлагаме партньорство, не им предлагаме да им кажем какво да създадат... а взаимно да решаваме проблемите на квартала, а освен те.
В рамките на досъдебното произвеждане се чака да бъдат открити нарушителите, които изхвърлят нелегално отпадък на мястото на случая от през вчерашния ден. Санкциите за юридическите лица са до 4 000 лв., а при наново нарушаване санкциите стават двойни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР