Продължава разследването в Природо-математическата гимназия в Стара Загора, след като

...
Продължава разследването в Природо-математическата гимназия в Стара Загора, след като
Коментари Харесай

60 лв. струва камерата в училищната тоалетна

Продължава следствието в Природо-математическата гимназия в Стара Загора, откакто възпитаници откриха камера в една от дамските тоалетни.

От 1 до 6 години грозят причинителя на действието, само че в случай че е малолетен ученик на гимназията, наказването е до 1 година затвор, заяви Българска национална телевизия.

Досега е ясно, че камерата, която е била маскирана като окачалка за облекла, не е излъчвала онлайн, а е имала записи.
Директорът на школото Николина Куличева увери пред бТВ, че всички тоалетни са тествани и други записващи устройства не са открити.
В цялото учебно заведение има 149 камери за видеонаблюдение. Записите от тях са предоставени на полицията. Според информация на бТВ откритата камера, скрита в окачалка, коства 60 лева Устройството се инсталирало извънредно елементарно.
„ За първи път при нас се случва подобен случай. Загрижени сме за нашите деца и за спокойствието им. Веднага се обадих и в Детска педагогическа стая и занесох записа при тях ”, изясни Куличева.

Тя е съобщила на учениците за случая по учебната уредба още в петък, срещнала ги е с кого е разговаряла и какви ограничения ще се вземат.

От полицията обявиха, че по случая се правят разпити на очевидци, ще бъде осъществена и експертиза на устройството. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР