Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч,

...
Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч,
Коментари Харесай

Близък на жертвите от Милковица, загинали при тежката катастрофа, говори пред bTV


Продължава следствието на тежката злополука на пътя Плевен - Ловеч, при която през вчерашния ден починаха 5 души, измежду които 2 деца на по една година. Близък на жертвите от Милковица приказва пред bTV.

Радостното пътешестване в съботния ден на семейство от село Милковица към Троянския манастир за кръщенето на сина им се трансформира в призрачен сън, когато в колата им ненадейно се врязва друга, ръководена от 60-годишен водач.

„ По пътя за Троян, за манастира, те са били три коли. Първата кола минава, идва втората, той потегля против тях и очевидно тогава му прилошава на индивида и ги блъска. Момчето потегля да избегне удара, вместо да се ударят челно, удря ги странично. Трагедия огромна, една къща хора, младежи “, сподели Ивайло Диков, непосредствен на жертвите от Милковица.

Тепърва ще се обяснява дали по-възрастният водач, който е от Горна Митрополия, е навлязъл в насрещното на правия и без дупки сектор в резултат на разпръскване или здравословен проблем.

В колата от Милковица умират на място 31-годишният лидер, майка му и сина му. Оцелява само брачната половинка му. Тя и бабата на детето от другата кола са в болница, само че то и дядото водач също умират.

На мястото, малко след село Брестовец в посока Ловеч, ден след случая още могат да се видят разпилени елементи от колите, както и детски играчки. Сблъсъкът е бил толкоз мощен, че двете коли безусловно са изхвърчали от двете страни на пътя.

Най-вероятните аргументи за нещастието са шофиране с превишена скорост. На второкласния път тя е 90 км/час. Другата версия е, че на 60-годишния лидер, който е идвал откъм Ловеч и е предизвикал злополуката, най-вероятно му е прилошало.

„ От направения оглед не може да се открият на този стадий някакви съществени дефекти на пътната инфраструктура, които да водят до случая. По-скоро приказваме за човешкия фактор “, разяснява инж. Иван Петков, ДА " Безопасност на придвижването по пътищата ".

В памет на жертвите е разгласен тридневен печал в двете обитаеми места, а монумент край пътя припомня за друга огромна покруса в същия сектор отпреди 5 години.

Тогава конфликтът е сред кола и рейс. Четиримата пасажери в автомобила, измежду които и дете, умират на място.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР