Продължава разследването на тежката катастрофа край Своге, при която вчера

...
Продължава разследването на тежката катастрофа край Своге, при която вчера
Коментари Харесай

Продължава разследването на тежката катастрофа край Своге

Продължава следствието на тежката злополука край Своге, при която през вчерашния ден починаха 16 души, а 18 бяха ранени след рухване на рейс с туристи в крайпътна бездна. 

По първични данни рейсът е изгубил надзор на влажен асфалт, блъснал се е в два леки автомобила и е излязъл от пътното платно. Машината се прекатурва в 20-метрова бездна и пада на циментова площадка под пътя. Вътрешният министър Валентин Радев:

" Загиналите на място са 13 долу. Автобусът се обръща на една страна ".

Фирмата-превозвач има общо 6 рейса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на превоза Ангел Попов:

" Всички документи на компанията са изправни. Нашите подозрения са, че той не е минал на повторна техническа инспекция ".

Местните хора споделиха, че този сектор от пътя е извънредно рисков и там постоянно стават произшествия.

Министерство на вътрешните работи откри телефонна линия, на който родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.

Водачът на авариралия рейс край Своге не се е движил с превишена скорост. Това демонстрират данните от разчитането на тахографа на транспортното средство, научи " Хоризонт ".

Според тях сега на злополуката рейсът се е движел с сред 40 и 50 километра в час. Пробата за алкохол на лидера също е негативна. Най-вероятната причина за случая, която все още е и главната версия на проверяващите, е обвързвана с неприятните метеорологични условия в региона и моментна загуба на централизация от страна на водача.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР