Продължава разследването на смъртта на 28-годишния български футболен фен, който

...
Продължава разследването на смъртта на 28-годишния български футболен фен, който
Коментари Харесай

Продължава разследването на смъртта на 28-годишен българин в Солун

Продължава следствието на гибелта на 28-годишния български футболен почитател, който беше погубен в Солун. Други двама българи бяха ранени при конфликти сред агитки на солунски тимове.
Издирват се ултрасите и водачът, виновни за гибелта на българин в Солун Още двама българи са потърпевши, само че по-леко
Деветимата футболни почитатели на „ Ботев “ Пловдив са си тръгвали за България, когато 20 маскирани ултраси на гръцкия ПАОК ги причакват пред заведение и ги атакуват с железни тръби.

„ В момента, в който си потеглят, са нападнати от хора с шлемове, с тръби и стартира побой, разбягват се, за жалост едно от момчетата попада под коелата на автомобил “, сподели консулът на България в Солун Красимир Тулечки.

28-годишният мъж умира от раните си в болничното заведение. Разследването би трябвало да обясни дали е умрял от нанесените удари от ултрасите, или от удара на колата.

Към момента полицията в Солун е задържала трима души – двама от нападателите и лидера на автомобила.
Трима задържани поради починалия 28-годишен българин в Солун Очакват се резултатите от аутопсията, които да покажат аргументите за гибелта му
„ Мачът е от предходния ден т.е това не е прочувствен изблик, а добре премислена, проведена акция против нашите момчета. Възможно е да са ги следители. Възможно е, да са носили отличителни знаци на „ Ботев “ Пловдив, които съвспадат, с цветовете на „ Арес “, разяснява Тулечки.
Атаката против почитателите на " Ботев " Пловдив в Солун била непредизвикана Проведени са разпити, има и арестувани след гибелта на българския футболен почитател
В Пловдив другари на умрялото момче през целия ден през вчерашния ден оставяха цветя и палеха свещи в негова памет на оградата на недостроения клубен стадион „ Христо Ботев “ в града.

От управлението на клуба желаят наказване за нападателите.

В знак на съпричастност с тъгата на околните и приятелите на убития мъж тимът на „ Ботев “ Пловдив стартира зимната си подготовка с минута безмълвие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР