Продължава разследването на престрелката и убийството в Ботевград. Установено е,

...
Продължава разследването на престрелката и убийството в Ботевград. Установено е,
Коментари Харесай

Избягалият от затвора Пелов живеел в центъра на Ботевград 40 дни под носа на полицията

Продължава следствието на престрелката и убийството в Ботевград. Установено е, че с изключение на убитият във вторник късно вечерта Владимир Пелов в жилището с експлозивите в Ботевград се е укривал и другият избягал рецидивист от Централния софийски затвор Радослав Колев.

Двамата били в парцела допреди към десетина дни. Те се укривали там 40 дни. " Ако това е правилно, нещата стават в действителност трагични ", съобщи ген. Миланов.

В жилището в блока на бул. „ България " в града е открита раница с експлозиви и граната, осведоми Нова тв.

Жената, чийто блок в Ботевград през вчерашния ден бе отцепен от полицията, е на 40 години и се споделя Весела. Тя била омъжена за най-хубавия другар на убития нощес Владимир Пелов – Мико, който преди години бил арестуван за двойно ликвидиране в ботевградското село Рогозен и се обесил в пандиза.

Когато е бил на независимост, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от пандиза, евентуално е била първият човек, който потърсил, с цел да му оказва помощ да се крие, гласи версията на осведомени ботевградчани, съгласно които Весела може и да не е имала нищо със убития Марио Панчев.

Във вторник след 23 часа в центъра на Ботевград, зад музея, беше убит Владимир Пелов, избягал от пандиза при започване на април. Криминално проявеният Марио Панчев и търсеният рисков рецидивист Владимир Пелов откриват пукотевица един против различен. Марио Панчев оцелява с патрон в тялото и е настанен в „ Пирогов " в тежко положение.

Основната версия са неуредени финансови връзки. Според техни съграждани пък разногласието бил за жена. Панчев свидетелствал против него за убийството на двама роми и по тази причина Пелов желал да отмъсти - е друга версия.

Панчев е в доста тежко положение. Властите са разполагали оперативна информация, че от към месец Пелов се намира на територията на Ботевград.

Всеки получен сигнал е бил проверяван. Владимир Пелов е бил с изменена осанка – с брада, облечен със суитшърт с качулка и шапка. Владимир Пелов избяга дружно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, откакто стреля с револвер по защитата.

А на 2-ри юни в Ботевград бе извършена полицейска акция в търсене на избягалия пандизчия. Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.

Пожелали анонимност източници обявиха, че Владимир Пелов е възнамерявал убийството на Марио Панчев. Избягалият пандизчия се е съмнявал, че сутеньорът следи околните му и оказва помощ на Министерство на вътрешните работи в издирването му. Марио Панчев е спряган за един от главните сутеньори в региона на Ботевград.

Предполага се, че Пелов е причаквал Марио, с цел да го убие. Той пръв разкрил огън, само че Панчев дал отговор на стрелбата.

„ Пелов е. Успях да смъква качулката " – споделил Марио на хората, които се натрупали след престрелката. Марио Панчев.

Той самият постоянно ходел въоръжен. На 20 април, три седмици след бягството на Пелов, Панчев бе арестуван на автомагистрала „ Хемус " с противозаконен револвер с изтрити номера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР