Продължава разследването на показното убийство на 44-годишния осъждан убиец Георги

...
Продължава разследването на показното убийство на 44-годишния осъждан убиец Георги
Коментари Харесай

Криминалисти vs психолози: Аматьор или професионалист е застрелял Тинето на Герена

Продължава следствието на показното ликвидиране на 44-годишния осъждан палач Георги Христов-Тинето на столичния стадион " Георги Аспарухов ". Криминалисти и психолози обаче са разединени в позициите си по отношение на профила на стрелеца.
Още по тематиката
Убийството бе осъществено през вчерашния ден към 8 часа сутринта, когато Тинето отивал на фитнес на Герена. 44-годишният мъж е прострелян в главата и издъхва мигновено. Извършителят е бил с автомобил, който малко по-късно е открит опожарен на към километър от спортното оборудване.

" Абсолютно съзнателно и квалифицирано действие. Човекът е наблюдаван. Знаело се е, че по това време ще бъде тук. Напълно е допустимо това действие да е осъществено от негов сътрудник в закононарушенията, може и да е от негова жертва или непосредствен на жертва ", счита криминалистът Иван Савов. Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че са изстреляни 6-7 патрона, само че единствено един от тях е засегнал жертвата .

Според Савов стрелецът не е бил добре квалифициран, което изключва версията за поръчково ликвидиране.

" Ако беше някой експерт, сигурно нямаше да има толкоз изстрели. По-скоро действието е осъществено с нотка на завист и персонално отношение . Това че лицето на убития е било покрито с чанта приказва, че може би самият причинител се е отвратил от това, което е направил. Няма нищо неразбираемо от позиция на претекстовете. Този човек, макар че е излязъл от пандиза, най-вероятно не се е занимавал с благотворителна активност ", разяснява криминалистът.

По думите му мястото на убийството е уместно, тъй като напълно наоколо се намира оградата на комплекса и шосето, на което човек умерено може да паркира автомобил, с който да избяга.

" Особено в ранните часове, когато няма и хора, които могат да заподозрат каквoто и да било ", означи Иван Савов.

Криминалистът уточни, че камерите в региона снимат от висок ракурс - те са панорамни и обгръщат цялата територия. Охранителната система била рехава, само че това не изключвало опцията стрелецът да е сниман.

Топ криминалистът Ботьо Ботев, който през 2002 година проверява грабежа и убийството край Харманли, осъществени от Георги Христов и още двама души, пък разяснява пред bTV, че подпалването на колата, с която са се придвижвали причинителите на показното ликвидиране, не е добър симптом.

" Оставянето на такава улика постоянно дава тенденция, по която може да се работи, сподели Ботев.

Според него към момента е рано за версии за показното нападение, тъй като тези се основават, откакто се съберат задоволително данни. По думите му не би трябвало да се разгласяват версиите, тъй като това може да насочи причинителите накъде върви следствието и да попречи на проверяващите.

Криминалният психолог проф. Калин Гайдаров обаче смята, че разстрелът на Георги Христов е дело на експерти.

" Нещата са били добре проведени, всичко е преценено и премислено. Хората, които са направили това ликвидиране, сигурно са експерти в тази област ", съобщи професорът.

Според него жертвата е била проучвана и най-вероятно става въпрос за почистване на сметки. " Организираната престъпност в България работи по еднакъв метод.

Техните взаимоотношения са характерни, построени върху други правила. Действано е уверено, явно индивидът е бил подготвен да извърши това закононарушение със съответната подготовка ", сподели още Гайдаров.

Психологът счита, че всичко това най-вероятно ще усложни и забави хода на идното следствие.

" Със сигурност ще има усложнения, тъй като тези хора неслучайно са експерти. Те разсъждават и търсят способи да прикрият или да основат подправени следи ", добави Калин Гайдаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР