Продължава разследването на мистериозния случай с изчезването на 2-годишния Мехмед

...
Продължава разследването на мистериозния случай с изчезването на 2-годишния Мехмед
Коментари Харесай

Социалните връщат Мехмед от Якоруда на родителите му, разследването продължава

Продължава следствието на мистериозния случай с изгубването на 2-годишния Мехмед от Якоруда. Полицията към момента обяснява по какъв начин дребното момче се озова на километри от вкъщи си и прекара единствено студената нощ в гората. Очаква се през днешния ден детето да бъде върнато на родителите му.
Нова безсънна нощ в Якоруда - този път от благополучие. В градчето всички си отдъхнаха, откакто 2-годишният Мехмед беше открит незасегнат самичък в гората. Емоциите още претърпява и горският жандарм Муртаза Клечов, който откри детето.
„ Чувствал съм се, както когато са се раждали моите деца. Докато си карах автомобила, видях детето легнало на пътя. Слязох и открих, че е очевидно добре. Качих го в колата и го откарах в най-близкото село – Бунцово. Там ме чакаха всички проверяващи полицаи”, показа мъжът..
Детето е настанено в болничното заведение в Разлог, без съществени пострадвания. Там е пренощувало с баба си.
„ Нахранено, чистичко, изкъпано. Мълчеше си, усмихваше се. Нямаше някакви забележими травми”, изясни началникът на отдел „ Закрила на детето” в Якоруда Фатма Чауш.
Все още полицията обяснява по какъв начин Мехмед се е озовал в гората. От къщата на фамилията потегля черен път, който води натам. Сред едно от догатките е, че детето е вървяло няколко километра единствено през нощта. Близките му обаче са безапелационни, че това е невероятно.
„ Едно дете не може да тръгне по пътя и да стигне до гората. Според мен той е бил отвлечен”, счита лелята на Мехмед.
„ След като стартира издирването - някой се е изплашил и го е оставил на пътя, с цел да го видят”, сподели дядо му Ахмед.
Отдел „ Закрила на детето” няма да отделя Мехмед от фамилната му среда. До момента управляващите не са получавали сигнали той и другите три деца в фамилията да се намират в риск.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР