Продължава разследването на фаталния инцидент, при който момче загина на

...
Продължава разследването на фаталния инцидент, при който момче загина на
Коментари Харесай

Родителите на убитото от ток дете готвят протест, институциите си прехвърлят топката


Продължава следствието на съдбовния случай, при който момче почина на улица в София поради ток , протекъл върху капака на шахта. Все още не е ясно кой носи отговорност за гибелта на детето.

Почернените родители приканиха да не се спекулира по тематиката, тъй като не е морално да се тиражира, че до съдбовния край се е стигнало поради мокрите обувки на детето.

Бащата на момчета съобщи, че към момента не може да преживее обстоятелството, че е станал очевидец на гибелта на личното си дете. Бащата разяснява, че ще се борят за правдивост и приготвят митинг.

Родителите обявиха, че желаят виновните за случая да бъдат осъдени. Адвокати към този момент са им предложели юридическа помощ.

По думите на бащата нещастието се е разиграла за секунди.

„ Момчето беше пред мен, прибирахме се. Имаше затрупани две шахти, от които не се виждаше, че стърчат кабели. Детето падна на колене по лице. Каза: „ Татко, баща ”. Това му бяха последните думи. Отидох, с цел да видя какво му се случи. Нямаше никакви заболявания, беше доста здрав, беше на 16 години. Когато започнах да го дърпам, ме удари ток. Беше посинял и хъркаше ”, описа бащата Снежан.

Междувременно, към момента не се знае чия благосъстоятелност е шахта та и кабелите, предизвикали гибелта на момчето. След трагедията институциите си трансферират топката за това кой носи отговорност.

От ЧЕЗ обявиха, че са направили инспекция по случая. Установили са, че шахта та не е тяхна благосъстоятелност: „ Дружеството няма свои кабели във въпросната шахта. Мрежата ниско напрежение на компанията минава от другата страна на бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “, се показва в позиция.

Уточняват, че при тях през 2011 година е постъпило искане за присъединение на обект павилион, който е причислен със статут „ преместваем обект “, в сходство с настоящата нормативна уредба.

„ Точката на присъединение е най-близкото допустимо място от мрежата на сдружението, където се инсталира и електромерът. Съгласно Закона за енергетиката, оборудванията след електромера се построяват от клиента и са негова благосъстоятелност. Ангажимент на клиента е и поддръжката на съответните уреди “, допълват от ЧЕЗ.

Софийската градска прокуратура заяви, че води следствие по формирано досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правно регламентирана активност.

Установено е, че момчето е потърпевшо директно до уличната шахта на бул. „ Иван Гешов “ №15. На мястото на случая е открит извит проводник, представляващ източник на нараснала заплаха.

Аутопсия е открила, че гибелта е настъпила вследствие остра сърдечно–съдова и дихателна непълнота. Констатирани са охлузвания по пръстите на двете ръце и лявото коляно, както и кожни промени по долните крака с тип на термично влияние.

Обвинението прецизира, че следствието по случая е в начален стадий. Предстои условие на голям брой документи от разнообразни институции, които имат отношение по случая – Столична община, Община „ Триадица “, ЧЕЗ, управлението на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, търговец, ползващ павилион в непосредствена непосредственост до местопроизшествието, разпити и други дейности по следствието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР