Продължава разпита на свидетели по делото срещу бившите министри Симеон

...
Продължава разпита на свидетели по делото срещу бившите министри Симеон
Коментари Харесай

Разпитват Мирослав Найденов по делото срещу Прокопиев, Трайков и Дянков

Продължава разпита на очевидци по делото против някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и издателят Иво Прокопиев. Бившият аграрни министър Мирослав Найденов е измежду очевидците на днешното съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тримата са упрекнати в това, че през 2011 година са взели участие в продажбата на 33% от акциите на електроразпределителното сдружение EVN на занижени цени.

Специализираният углавен съд към този момент разпита няколко очевидци по делото, измежду които и тогавашният началник на Агенцията за приватизация и сегашен министър Емил Караниколов. На 3 октомври Специализираната прокуратура внесе още веднъж в Специализирания углавен съд обвинителен акт по делото за продажба на занижени цени на държавния дял на енергоразпределителното сдружение EVN. Според държавното обвиняване някогашният вицепремиер Симеон Дянков и предприемачът Иво Прокопиев са направили длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия, които възлизат близо на 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет.

Други трима от привлечените – изпълнителният шеф на „ Булброкърс “ Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са упрекнати за умишлено нанасяне на вреди на непознато имущество в изключително огромни размери.

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков е упрекнат за това, че като длъжностно лице не е положил задоволително грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в изключително огромни размери, закононарушението съставлява изключително тежък случай. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР