Продължава размяната на заплахи между Съединените щати и Иран. Парламентът

...
Продължава размяната на заплахи между Съединените щати и Иран. Парламентът
Коментари Харесай

Нидал Алгафари обясни ще се стигне ли до война след убийството на генерал Сюлеймани

Продължава размяната на закани сред Съединените щати и Иран. Парламентът в Ирак гласоподава за евакуиране на всички задгранични войски от територията на страната. Решението беше взето след убийството на военачалник Касим Сюлеймани при американски удар в Багдад.

Междувременно, тленните остатъци на убития военачалник бяха върнати в Иран.

Хиляди опечалени иранци, облечени в черно, излязоха по улиците на град Ахваз, с цел да съпроводят ковчега с тленните остатъци на убития при американски удар в Багдад Касем Сюлеймани.

В същото време, в Техеран, иранският парламент се събра на изключително съвещание. При откриването, депутати скандираха „ Смърт на Америка”.

„ Господин Тръмп, вие извършихте голямо закононарушение. Дивашкият акт на американския президент се смята за боен акт на тероризъм. Трябва да знаете, че това ще докара до мъчителни последици за вас”, съобщи ръководителят на Народното събрание на Иран Али Лариджани.

В Twitter, Доналд Тръмп предизвести, че Съединените щати са взели на прицел 52 ирански обекта, които ще бъдат ударени, в случай че Иран нападна американци или американски обекти. „ Някои от тях са на доста високо равнище и значими за Иран и иранската просвета и тези обекти, както и самият Иран, ще бъдат ударени доста бързо и доста мощно ", декларира още Тръмп.

Междувременно, ирански хакери нападнаха интернет уеб страницата на американска федерална организация и разгласиха послания с обещания да отмъстят за гибелта на иранския военачалник Касем Сюлеймани.

В студиото на Нова телевизия някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемдчиев и режисьорът Нидал Алгафари разясниха какви са сюжетите за спор сред Съединени американски щати и Иран.

„ Според мен Съединени американски щати направиха една от най-сериозните военни интервенции по време на мандата на президента Тръмп. Ако съпоставим с ликвидирането на Осама бин Ладен или на Багдади, където към този момент и ИДИЛ, и „ Ал Кайда” тогава бяха към този момент докарани до минимални свои сили, тук към този момент приказваме за ликвидирането на може би най-силният представител на иранския режим в района.

Той беше и един от най-силните хора в Иран, очакваше се да бъде един от претендентите за идващ президент на страната”, сподели Милен Керемдчиев.

„ Той е в полезрението на службите от доста от дълго време, само че не и на необятната аудитория, тъй като постоянно е стоял зад кадър”, уточни още той.

„ Ако приказваме за война – такава има и сега. Тя се води и на територията на Сирия, и на територията на Ирак, както и на територията на Йемен. Да считаме обаче, че ще може осми ирански флот с шести сирийски и десети йеменски да обкръжат Америка и да нанасят удари, е несериозно”, разяснява режисьорът Нидал Алгафари.

„ Ако ще се случва нещо, то най-вероятно ще бъде Иран да отговори към Саудитска Арабия, която е най-близкият съдружник на Съединени американски щати, само че пък те са в цялостна бойна подготвеност. Така че, в случай че въобще има някакви дейности, то те най-вероятно ще бъдат на тази територия.

Оттам нататък спорът няма да се разрасне”, счита още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР