Продължава разчистването от пораженията в Берковица заради наводнението. Втори ден

...
Продължава разчистването от пораженията в Берковица заради наводнението. Втори ден
Коментари Харесай

Продължава разчистването на щетите в Берковица

Продължава разчистването от провалите в Берковица поради наводнението. Втори ден военнослужещи оказват помощ за подсилване на насипи към реката. Започна и оглед на нанесените вреди в града.



Семейство Каменови са едни от хората, чийто дом е потърпевш от бедствието. Заради преваляванията реката, която минава край техния дом, надминала 3 метра и провокирала свлачище. Наложила се евакуация на семейството.

" Просто бяхме откъснати отвред, беше нещо ужасно. Вчера ни сложиха 500 чувала, с цел да създадат дига. Тази заран пристигнаха три камиона, чували докараха. Ето ги сега не престават с дигата. Дано да запазим дома си ", сподели Камелия Каменова.

Над 80 военни оказват помощ на потърпевшите в три сериозни точки на Берковица. До момента са укрепили дигата с над 1000 чувала с пясък.

" Предвид метеорологичните условия, в случай че се вдигне равнището на водата да може да не последват вторични катастрофи. Днес чакаме да пристигна тежка техника от Белене за разчистване на улиците, където има свлачища с асфалт, с цел да може да се разкърти и да се освободи достъпа до жилищни здания ", съобщи полк. Митков Балтов, пълководец на 3-то бригадно командване.

Детската градина в града остава затворена до края на седмицата. Стихията е унищожила всички електроуреди в приземния етаж на постройката, наводнени са котелното и пералното помещение. Днес се появили и първите донори.

" Сами няма да можем да се оправим, тъй като са нанесени вреди за доста левове. Помогнаха някогашни родители, инцидентни хора, които минаваха и се включиха да се изчистят пространствата ", сподели Тодорка Кацарска, шеф на ДГ " Малина ".

Освен детската градина, потърпевша е и болничното заведение в града. Общинската комисия по бедствия и повреди към този момент е описала вредите в над 80 от засегнатите домове. Местната власт откри и дарителска сметка за помощ на потърпевшите.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР