Продължава разчистването на старите автомобили от варненските улици, става ясно

...
Продължава разчистването на старите автомобили от варненските улици, става ясно
Коментари Харесай

Разчистват поредната порция трошки от варненските улици

Продължава разчистването на старите коли от варненските улици, излиза наяве от информация на Оперативна програма " Паркинги и синя зона ". Оттам са публикували списък с следващата порция от 15 трошки, които би трябвало да бъдат репатрирани, видя Varna24.bg.

На колите са сложени стикери с наставления за пренасяне.

Съгласно " Наредба за ръководство на отпадъците на територията на Община Варна “ / 2016г., излязло от приложимост МПС е това, на което не е удостоверен знакът за механически обзор за повече от 2 /две/ години от избраната му дата за идващ обзор за инспекция на техническата му редовност, при положение, че то се намира върху държавна или общинска благосъстоятелност.

При реализиране на контролната активност на излезли от приложимост МПС /ИУМПС/ се изготвят следните документи:

Опис - вписва се всяка осъществена инспекция на МПС, като се разказват – дата на инспекцията, марка, цвят, регистрационен номер /ако е налице такъв/, местоположение и положение на МПС.

Констативен протокол – сформира се в два екземпляра от чиновник на активността в наличието на един очевидец. В него се вписват дата, марка, цвят, регистрационен номер, в случай че е налице подобен, местонахождението и нарушаването на излязлото от приложимост МПС. Като детайл на документите да се употребява и снимков материал. Съставените констативни протоколи се завеждат в особено готови регистри.

На база получени писма от Районни полицейски ръководства и Районни администрации за съществуването на коли с регистрационни номера в нарушаване, се прави инспекция и се изписва констативен протокол.

Въз основа на съответните протоколи се изготвя лист за информация благосъстоятелност в КАТ, когато колите са с регистрационни табели, сложени на избраните за задачата места.

Покана до притежателите, в която се вписват трите имена, адрес по информация от КАТ на същите, марка и регистрационен номер на автомобила, дата и час на явяване по отношение на наставление по отношение на нарушаването.

При явяването на притежателя на ИУМПС, констативният протокол се връчва за автограф на лицето, отговорно за установеното нарушаване, като му се дава 14-дневен период за отстраняването му и получава образец от протокола, като попълня декларация. При следваща инспекция след приключване на периода и при невзети ограничения, по отношение на премахване на нарушаването от страна на притежателя, автомобилът се репатрира в общинския паркинг за ИУМПС.

При отсъствие на указаната дата или при върната покана дружно с противоположната квитанция, въз основа на съответните протоколи, на откритите ИУМПС се залепва стикер - наставление по отношение на нарушаването, като стартира да тече 14-дневен период за насилственото преместването на ИУМПС. В тези случаи, заповедта за насилственото пренасяне на автомобила влиза в действие 15 дни след слагане на таблото за обявления и интернет страницата на община Варна.

МПС, чиито регистрационни табели липсват от мястото указано за задачата, след изписване на констативния протокол, колите се репатрират в общинския паркинг за ИУМПС.

При постъпване на колите в общинския паркинг за ИУМПС, на същите се сформира описен протокол по външен оглед, в който се вписват дата, имена на членовете от комисията, марка, цвят, регистрационен номер при съществуване на подобен и адреса, от където е репатрирано МПС. Същите се вписват в специфични електронен и книжен указател на репатрираните ИУМПС.

За приемане на към този момент репатрирано ИУМПС е належащо да бъде потвърдена собствеността му. Собственикът или упълномощеното от него лице, показва персонална карта и регистрационен ваучър на автомобила, след което попълня заявление за приемане на автомобила. Разходите, направени по отношение на преместването и виновното бранене на транспортното средство, са за сметка на притежателя на транспортното средство, което може да бъде арестувано до възнаграждение на тези разноски. Сумата за възобновяване на разноските за репатриране и отговорно бранене на ИУМПС са избрани с решение на Общински съвет - Варна. За заплатените средства се издава касов бон.

При явяването на притежателят или упълномощеното от него лице, се дава описния протокол за автограф и се попълня декларация за приемане на автомобила, в която се вписват последващите дейности, които ще се подхващат по отношение на ИУМПС.

ИУМПС се предава в център за разкомплектоване на подизпълнител на организация за оползотворяване на ИУМПС, за разкомплектоване не по-рано от три месеца от датата на приемането му в общинския паркинг за ИУМПС.

Предаването на ИУМПС от общинския паркинг за ИУМПС в център за разкомплектоване, се прави след сключване на Приемо - предавателен протокол, формиран въз основата на описен протокол за положението на ИУМПС от комисия назначена със заповед на Директора на Общинско Предприятие " Общински паркинги и синя зона “. Комисията се състои от двама чиновници на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона “ и чиновник на центъра за разкомплектоване.

След предаване на ИУМПС в център за разкомплектоване Директорът на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона “, уведомява документално звено " Пътна полиция “ при регионална дирекция на МВР-Варна или регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи по месторегистрация на МПС.

Разходите, направени по отношение на преместването на транспортното средство са за сметка на притежателя на транспортното средство,  което може да бъде арестувано до възнаграждение на тези разноски, а цената за виновното бранене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

С решение №1744-4/2014г. на Общински съвет-Варна се одобряват следните цени:

Репатриране на излезли от приложимост ППС и оказване на подпомагане на физически и юридически лица: Зона център, кв. " Аспарухово “ - 22лв.

Зона квартали, с обхват-ж.к. " Чайка “; кв. " Левски “; ж.к. " Младост “; кв. “Трошево “; ж.к. “Възраждане “; кв. “Победа “; ж.к “Изгрев кв. “Галата “ и кв. “Св. Иван Рилски “ - 25лв.

Зона крайни квартали - ж.к " Владислав Варненчик “; кв. " Виница “; кв. " Бриз “ и всички селищни формирания – 27 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР