Продължава работата по разширението на столичния булевард Ломско шосе. В

...
Продължава работата по разширението на столичния булевард Ломско шосе. В
Коментари Харесай

Фандъкова обеща по 3 ленти на Ломско шосе

Продължава работата по разширението на столичния бул. " Ломско шосе ". В момента се работи от метростанция " Ломско шосе " до улица 107. Полагат се напълно нови инженерни мрежи, построява се и канализация с нови водопроводи. Участъкът, който се прави сега, е към половин километър. Ремонтът стартира предходната година, а цената му е 12,5 млн. лв..

Когато ремонтът завърши, бул. " Ломско шосе " ще бъде с две платна за придвижване, всяко с по три ленти в посока.

" След като приключим до няколко месеца напълно северното платно, тогава дори ще бъде и по-леко за придвижване до окончателното стартиране, след което ще имаме по три ленти в посока, тротоари от 2 до 5 метра в другите сектори, ново улично осветяване и разграничителна линия от 3 метра ", сподели Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство.

След ремонта блоковете и къщите, които са от двете страни на булеварда, ще имат нови водопроводи.

" Това е част от програмата ми за уголемение на булеварди, които свързват центъра на София с Околовръстния път. Много значима стратегия за придвижването на София и въобще за улеснение на хората ", съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София.

В момента се създава обстоен организационен проект за сектора от улица 107 до Софийския околовръстен път. Той би трябвало да бъде подготвен до края на годината. Така че през идната да стартира работа и по този сектор, а по този начин на процедура да бъде приключен целият бул. " Ломско шосе ". И още нещо в региона, върху което работят от Столичната община.

" Вече има решение за пренасяне на Митницата в горния сектор на бул. " Ломско шосе ". Това в действителност е работата сега по изработването на ПУП-а, да се обезпечи достъп до бъдещия терен на митниците. Това ще бъде доста значимо, защото това затруднява извънредно доста придвижването по в този момент съществуващия бул. " Рожен ", сподели още Йорданка Фандъкова.

" Предстои безусловно до 2-3 седмици да бъде определен реализатор и в случай че няма обжалване, надяваме се, че през лятото на тази година ще стартира създаване там, където е дясната част на бул. " Рожен " до Северна скоростна дъга, надяваме се, че лятото ще стартира строителството ", сподели Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство.

" От средата на април по линията на трамвай номер 6, ще стартира употребата на мотриси с нископодова секция. До края на май би трябвало да бъдат сменени всички ", добави Фандъкова.

Продължава работата по 7 огромни обекта в столицата, измежду които: улиците " Кукуш ", " Чепинско шосе " и " Йордан Радичков ", предаде БНТ. Следващата седмица ще стартира и пробивът на бул. " Филип Кутев ", който да свързва ул. " Сребърна " със " Симеоновско шосе " при бул. " Г. М. Димитров ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР