Продължава работата по обновяване на обществените сгради в Любимец. Ремонтните

...
Продължава работата по обновяване на обществените сгради в Любимец. Ремонтните
Коментари Харесай

Продължават ремонтите на обществени сгради в Любимец

Продължава работата по възобновяване на публичните здания в Любимец. Ремонтните действия на Младежки дом и на четвъртия етаж от постройката на „ Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация “ стартираха при започване на лятото, като през това време строителни екипи направиха поредност от реконструкции и възобновяване на постройките.

В момента, откакто се смени дограмата на двуетажната постройка на Младежкия дом и се направи топло- и хидроизолация на покрива, се прави саниране на обекта. Едновременно с това се работи и по облагородяване на прилежащия терен, както и довършителни процедури по създаване на котелно помещение.

Обновяването на четвъртия етаж от болничното заведение и привеждането му във тип, който да дава отговор на нужните условия за пациентите на заведението, върви по график. През лятото се направи замяна на амортизираните ВиК и ел.инсталации, смени се дограмата, направи се повсеместен ремонт на стаите, огромна част от които към този момент разполагат със лични санитарни възли и всичко належащо за лекуване и рехабилитация на деца с церебрална парализа, на пациенти претърпели инсулт, инфаркт и други Ще се основат и положителни условия за престой на техните придружители.

В плана за възобновяване на постройката на болничното заведение е планувано да се направи и главен ремонт на общите санитарните възли на 2-ри етаж, където се намират кабинетите на фамилните лекари, на един лекарски кабинет на същия етаж, както и изцяло шпакловане и боядисване на стълбищните кафези и коридори от първи до пети етаж на постройката.

Пред централния вход на здравното заведение се построява беседка за отдих. Тя ще придаде освен изящен тип на постройката, само че и ще бъде място за почивка на пациентите и техните придружители.

Паралелно със средствата за поправки в болничното заведение, през тази календарна година общината обезпечи финансиране и за закупуване на нови медицински уреди и апарати.

Вложените средства в възстановяване образа на постройката на „ Специализираната болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация – Любимец “ и внедряването на нова здравна техника ще обезпечи сполучливо развиване на болничното заведение отсега нататък и предложение на качествено лекуване на нуждаещите се пациенти./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР