Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около катастрофиралия микробус с

...
Продължава работата по изясняване на обстоятелствата около катастрофиралия микробус с
Коментари Харесай

МВР с нова акция срещу войната по пътищата

Продължава работата по изясняване на събитията към авариралия микробус с мигранти на автомагистрала " Тракия ", при който починаха 10 души, в това число и 16­-годишният водач. По думите на шефа на Националната полиция основен комисар Христо Терзийски разяснява, че евентуално става дума за незаконен трафик на чужденци. " Оперативно-издирвателните служби работят, с цел да проверим цялостното придвижване на този автомобил на това момче, от всички свързани с него лица, каква е самата организация… В момента сме открили, че лицето, което е карало въпросния микробус, е престъпно проявено. В началото на годината е регистриран за обири ", сподели Терзийски пред БНР.

Той разяснява и случилото се в Лондон, като разясни, че у нас основаният щаб, управителен от министъра на вътрешните работи, и в който вземат участие всички охранителни служби, заседава всяка седмица като проучва обстановката и се рапортува всяка налична информация, в случай че е постъпила: " След последното съвещание степента е избрана на „ жълта “, равнището на опасност е най-­ниската степен. Това не е еднократен акт, това е развой в който се комуникира всекидневно с сътрудниците от останалите специфични служби, където в случай че постъпи сигнал, би трябвало да се вземат някакви решения за дейности. Полицейските звена имат проекти и подготвеност за реакция ".

По отношение на акциите на Министерство на вътрешните работи за прекъсване на войната по пътищата, основен комисар Терзийски сподели, че от на следващия ден започва нова акция за приложимост на алкохол и за недееспособност. Той уточни какви са резултати от акциите, които се организират от началото на годината: 2 хиляди 284 ПТП­-та, починали са 219 души, а 2 хиляди и 800 са ранени. Като данни, в съпоставяне на същия интервал на 2016 година, те са по-малко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР