Продължава работата на мобилните ваксинационни пунктове в София. Тази събота

...
Продължава работата на мобилните ваксинационни пунктове в София. Тази събота
Коментари Харесай

Малко над 470 души са се имунизирали срещу COVID-19 в мобилните пунктове в София

Продължава работата на мобилните имунизационни пунктове в София. Тази събота и неделя, вместо в паркове, имунизацията се извършваше на закрито.

Днес в пунктовете са имунизирани малко над 470 души. Миналата събота имунизираните бяха над 500.

Някои психолози си изясняват неналичието на интерес с информационната акция - първоначално й посланията не били ясни, по тази причина хората са търсели информация за имунизациите сами.

Опашка от чакащи за ваксина в един от мобилните пунктове в столицата през днешния ден имаше малко преди той да отвори. Едни схванаха за опцията да се имунизират в мола, до момента в който пазариха. Други - като Павлина Балевска имаха информация авансово.

„ Избрахме събота, тъй като сме двете с щерка ми. Има доста хора с негативно отношение към имунизациите, само че това е избавило света”, споделя Павлина.

Според нея пунктовете на оживено място биха подтикнали имунизацията. „ Хората идват да си пазарят. Четат, тук е написано. Според мен това е мотивация”, споделя Павлина.

Някои са на противоположното мнение и споделят, че няма да се ваксинират.

Психологът Ани Владимирова е част от публичния съвет за разпространение на имуназицията. Тя е уверена, че ключът е в ясната информация. „ Информирайте хората обикновено. Дайте им време да вземат решение”, споделя тя.

Във Франция търсят изобретателни способи да разпространяват имуназицята. Един от тях - афиш с двама влюбени, които се целуват, е озаглавен „ Да, имунизацията може да има мечтани ефекти”.

„ Французите е разумно да желаят възобновление на любовта, те са известни като такава нация. Очевидно всяко държавно управление се пробва да стъпи на базовите полезности на народа си”, споделя Владимирова. Според нея огромна част от хората имат вяра и на тайни теории, тъй като им дават елементарни решения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР