Продължава проверката за замърсяването на река Въча. Вчера сутринта жители

...
Продължава проверката за замърсяването на река Въча. Вчера сутринта жители
Коментари Харесай

ВЕЦ Въча спря работа заради замърсяването на реката

Продължава инспекцията за замърсяването на река Въча. Вчера сутринта поданици на Кричим подадоха сигнал до регионалния шеф на Пловдив, че от Водноелектрическа централа " Въча 1 " изтичат мазни, неразтворими субстанции. Незабавно беше разпоредена ревизия. Първоначалният оглед не е открил съществено и рисково замърсяване. Въпреки това през днешния ден централата спря работа.

Пловдив

Изпускането на неустановените досега субстанции е породено от повреда във Водноелектрическа централа " Въча 1 " или при ремонт на турбината. Това стана ясно на изключителна среща при регионалния шеф на Пловдив.
Инж. Митко Стойчев, специалист в Областна администрация - Пловдив: Най-вероятно става дума за замърсяване с масла или с маслени артикули. Първият пункт, на който това нещо се вижда, е изтичалото на Водноелектрическа централа " Въча 1 ".
След приключването на инспекцията ще стане ясно дали Националната електрическа компания ще бъде санкционирана.
Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдив: Нарушението е на Водноелектрическа централа " Въча 1 ". Санкцията, която може да бъде наложена, е сред 5 и 15 000 лв.. Не в сериозен мащаб, само че има такова нарушаване.
В региона на нечистия сектор не е открита мъртва риба. Петната са прекомерно дребни на фона на големия воден размер, обясниха специалистите. Взети са проби, с цел да бъде открито дали има нефтени артикули във Въча.
Цветелина Кънева, шеф на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион ": На бързия полеви тест, единствено с три индикатора, които са дейна реакция, температура и електропроводимост, не са дали отклонения от нормите.
До излизането на окончателните резултати, Водноелектрическа централа " Въча 1 " няма да изпуска вода. Коритото на реката ще се цялостни от други източници.
 Басейнова дирекция започва наказателна процедура против НЕК поради р. Въча Басейнова дирекция започва наказателна процедура против НЕК поради р. Въча
Експерти от Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " направиха повторна инспекция по сигнал за замърсяване на река Въча. Установено е, че в реката...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР