Продължава проверката за смъртта на 3-годшно момченце, прехвърляно между няколко

...
Продължава проверката за смъртта на 3-годшно момченце, прехвърляно между няколко
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Адвокатът на семейството на починалия Алекс няма достъп до документите на проверката

Продължава инспекцията за гибелта на 3-годшно момченце, прехвърляно сред няколко столични лечебни заведения. Според първичните резултати от експертизата на здравното министерство, детето е умряло от тежка двустранна пневмония.

"Не системата умъртви 3-годишният Александър, а болестта ", разяснява лекарката от Педиатрията, която е приела детето.

Адвокатът на фамилията Христина Николова означи, че лекарите имат повече информация, в сравнение с родителите.

"Проверката на процедура се прави от лекари в лечебно заведение, върху документи, направена от тях. Още в понеделник съм изискала копие от документите и да вземам участие в тази инспекция. Не единствено, че не са ми се обадили, само че и на родителите са споделили, че нямат право техен представител да участва на инспекцията ", съобщи юристът в предаването "Тази заран ".

Вчера сутринта родителите са били извикани в Агенция "Медицински одит ", с цел да им се връчи констативен протокол от инспекцията, само че вместо това, те са вкарани в една стая и са ги предиздвикали да дават писмени пояснения какво тъкмо се е случило, изясни още Христина Николова.

"Няма спор, че има систематични проблеми, неоспорим факт е обаче, че освен Алекс, а и други родители с други деца, са стояли там часове наред и са чакали ", безапелационна беше юрист Николова.

Тя изясни, че детето е прегледано в Педиатрията при второ вървене на обяд, тогава обаче то е зле и майката връхлита в кабинета. При първото вървене те единствено са чакали и не се е стигнало до обзор, посочи юристът и попита по какъв начин лекарите решили, че признаците му не били доста тревожни първия път, откакто не са го прегледали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР