Продължава проверката, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения,

...
Продължава проверката, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения,
Коментари Харесай

Какво ще покаже проверката на болниците, свързани с починалото от менингит дете?

Продължава инспекцията, разпоредена от здравния министър, на всички лечебни заведения, свързани с умрялото на 26 ноември (петък) от свръхостър менингококов сепсис 5-годишно дете.

За гибелта му обаче се разбра едвам в сряда вечерта. Вчера се появи и информация, че фамилията на детето е обикаляло няколко лечебни заведения преди то да бъде прегледано.

Междувременно родители на деца от градината се оплакват, че тя е траяла да работи до вторник в това число, което, съгласно тях, може да е причина за още по-голямо разпространяване на болестта.

Именно това обясняват от Изпълнителна организация " Медицински контрол ". От РЗИ оповестиха, че към този миг у 23-ма души е открита бактерията менингокок.

Те са деца и чиновници на 37-ма градина " Вълшебство ", които са били в контакт с умрялото дете. Инфектираните са носители, само че нямат признаци и са в положително положение.

Децата одобряват антибиотик, с който обезвреждат бактерията, а детската градина е дезинфекцирана. Въпреки това остава затворена до второ разпореждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР