Продължава проверката по скандалния случай за проявена агресия на възпитател

...
Продължава проверката по скандалния случай за проявена агресия на възпитател
Коментари Харесай

Отново агресия в училище: Възпитател разтървава ученици с бой

Продължава инспекцията по скандалния случай за проявена експанзия на педагог към ученички в ловешко учебно заведение.

Грозните подиуми се разиграват в главно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в квартал Гозница. Всичко стартира с пердах сред две девойки. Възпитателят се намесва, а на публикуваните фрагменти се вижда по какъв начин удря с юмруци едно от децата.

" Барбара се прибра следобяд в петък и изясни, че е бита от господина. Аз не повярвах тъй като нормално е отговорна тя. Все споделят, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, само че е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е нападателна, а аз нямам доверие, че тя е такава ", описа тази заран пред NOVA майката на Барбара - Севда Димитрова.

Конфликтът стартира поради момче. Инцидентът е станал по време на занималня, не е имало учители в стаята. Били са единствено три деца. " Започнаха да се карат с мен. Аз желаех да забравим това и да изляза. Едното момче не ми разреши. Хвана ме и стартира да ме удря. Започнах и аз да го блъскам. Дойде и момичето, след това и възпитателят ", показа и самата Барбара.

По думите й девойките е щяло да се оправят и сами, само че се е намесил възпитателят. " Когато те се закачат и аз скачам да се удрям. Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие, до момента в който не припаднах ", твърди още Барбара. След случая момичето се оплаква от болки в главата.
Клипът е от 8 март. Вече е почнала инспекция дали управлението на учебното заведение умишлено е потулило случая. Снощи е бил арестуван за разпит един от възпитателите.

" Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало, е сборичкване за към 3-4 минути, децата са разтървани. Това получих като информация. Аз не съм участвала. Разбрах през вчерашния ден от клипа, който ми донесе пострадалото дете. Не съм снимала клипа аз, с цел да го укривам. Веднага се извикаха родителите ", съобщи Валя Тодорова - шеф на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в Ловеч. По думите й на 8 март, когато е станал случаят, никой не е докладвал на шефа

" Инцидентите с Барбара са чести и счетох, че това е следващата дрязга. Служителят ще си понесе цялостната отговорност за действието, аз ще взема ограничения ", разяснява още Тодорова.

Запознахме се с видеото, което беше публикувано през вчерашния ден. Видеото е изпратено в МВР-Ловеч. Във вчерашния ден, Районна прокуратура е известена, зам. районният прокурор е поел управлението на инспекцията. Снемани са пояснения от участниците в случая. Установява се има ли телесни пострадвания, дали има закононарушения от общ темперамент, какви са пострадванията на децата и какви ограничения ще се подхващат ", разяснява случая представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР