Продължава проверката на къщите за гости. Държавен фонд Земеделие и

...
Продължава проверката на къщите за гости. Държавен фонд Земеделие и
Коментари Харесай

Проверяват къщи за гости във Велинград и Батак

Продължава инспекцията на къщите за посетители. Държавен фонд „ Земеделие ” и земеделското министерство инспектират обекти, построени с пари от европейския съюз. Под прицела на проверяващите са над 280 къщи за посетители, финансирани по програмата за развиване на селските региони.

Целта е да се откри дали те в действителност работят и посрещат туристи. Инспекции през днешния ден има в региона на Батак и Велинград, съобщи Би Ти Ви.

В к.к. „ Цигов чарк ” беше тествана къща, след сигнал, че чиновник на Държавна фирма „ Земеделие ” има връзка със притежателите на обекта. Те са получили към 230 хиляди лева еврофинансиране.

Инспекцията сподели, че когато сумата е била дадена, държавният чиновник към момента не е заемал позицията. На място е открито, че къщата прави туристическа активност – имало е гости от над 45 страни.

Предстои във Велинград да се ревизира сигнал, че притежатели на къща за посетители имат близки връзки с кмета на обитаемото място.

От Държавна фирма „ Земеделие ” обявиха, че са получили над 60 сигнала за непозволено получени евросредства. Проверките ще продължат до края на месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР