Продължава пренареждането на емблематичните жълти павета в столицата. Паралелно с

...
Продължава пренареждането на емблематичните жълти павета в столицата. Паралелно с
Коментари Харесай

Продължава пренареждането на емблематичните жълти павета в столицата

Продължава пренареждането на емблематичните жълти павета в столицата. Паралелно с това главен ремонт се прави на още две зони и идеалния център. Изпълнител на ремонта е компанията, която ремонтира и ул. " Граф Игнатиев ". Площад " Народно заседание " остава затворен за придвижване на коли, чака се реконструкциите в центъра да приключат до 15 септември.

Този август пристигна ред на дълго чаканата реорганизация на централна градска част - зона 4. Широко обсъждан план, няколко пъти връщан за корекции. Това е карето сред ул. " Раковски ", булевардите " Цар Освободител ", " Васил Левски " и " Дондуков ".

" Има места на които няма да се пренареди главно, като този сектор, където сме сега, където паветата са в положително положение и самото пренареждане може да ги повреди. Само там, където са счупени, разредени, това е за гранитните и жълтите павета, на тротоарите се планува нова настилка ", изясни Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителството на Столична община.

Кариерата в Унгария, от която са добивани жълтите павета, към този момент не съществува. От общината имат на склад към 2 декара за замяна на счупени. Амбицията е да понижат тежкия трафик през центъра, тъй като той е основа причина за амортизирането им.

След края на ремонта столицата ще има две пешеходни зони повече, едната от паметника " Левски " до ул. " Дунав ", а другата зона без коли ще бъде от входа на храм-паметника " Александър Невски " до ул. " Раковски ".

Заради неприятния опит с предходни поправки, жителите на София се съмняват, че този ще е сполучлив. Екипът ни ревизира ремонта на ул. " 6-ти септември ", за който ни се оплака наша зрителка. За страдание с изключение на неравности и пропадания, имаше и цели карета с павета, които към този момент могат да се извадят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР