Продължава посещението на президента Румен Радев в Унгария. В този

...
Продължава посещението на президента Румен Радев в Унгария. В този
Коментари Харесай

​Румен Радев се срещна с унгарския президент Янош Адер​ в Будапеща

Продължава визитата на президента Румен Радев в Унгария. В този час се организира среща на четири очи сред него и унгарския президент Янош Адер, по чиято покана е там. По-рано през днешния ден, Радев беседва и с унгарския министър председател Виктор Орбан. Предвижда се среща и с ръководителя на Народното събрание.

В двореца Шандор президентите Румен Радев и Янош Адер организират среща на четири очи. Двамата управляват пленарни диалози сред формалните делегации на България и Унгария.

Президентите Радев и Адер разискват настоящи въпроси от районния, европейския и интернационалния дневен ред, както и съдействието в региона на защитата, сигурността и миграция.

Стокообменът сред България и Унгария за предходната година е 1,6 милиона евро и бележи растеж от 5,3%.

За 2018 година Унгария е на второ място по поток на директни задгранични вложения в България след Холандия. Общо е мнението, че има капацитет за увеличение на унгарските вложения в региона на осведомителните и информационните технологии, инфраструктурата, лозарството и винарството, както и в областта на туризма.

Президентите на България и Унгария разискват също вероятностите на страните от Западните Балкани за интеграцията в Европейския съюз и НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР