Продължава покачването на река Дунав при Видин, където за последното

...
Продължава покачването на река Дунав при Видин, където за последното
Коментари Харесай

Нивото на река Дунав при Видин се е покачило с 21 сантиметра за последното денонощие

Продължава покачването на река Дунав при Видин, където за последното денонощие е записано равнище от 775 сантиметра, заяви Агенцията за изследване и поддържане на река Дунав.

При Ново село през днешния ден е записано повишаване с 10 сантиметра и равнище от 734 сантиметра. От през вчерашния ден в област Видин е въведена защитна мярка за деяние при високи води на река Дунав. Със заповед на регионалният шеф Албена Георгиева е разгласен в деяние първи стадий "Повишено внимание " от Плана за отбрана на популацията при високи води на река Дунав.

Първият стадий се афишира при равнище от над 750 сантиметра, което включва всекидневно наблюдаване на положението на дигите и корекциите на вливащите се в река Дунав реки, непрекъснато дежурство в помпените станции и отводняване на подпочвените води. Ако равнището на река Дунав при Видин премине 850 сантиметра, ще бъде въведен вторият стадий от проекта за деяние, който планува и сформирането на спешни групи. Прогнозата е равнището на реката да продължи да се повишава през идващите дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР