Продължава операцията по потушаването на пожара на ферибота Юрофери Олимпия“,

...
Продължава операцията по потушаването на пожара на ферибота Юрофери Олимпия“,
Коментари Харесай

Продължава операцията за потушаване на пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“ в Гърция

Продължава интервенцията по потушаването на пожара на ферибота „ Юрофери Олимпия “, който беше изтеглен в гръцкото пристанище Астакос, съобщи АНА-МПА.

Вчера след отварянето на рампата огънят наново се разпали във втория гараж.

Съобщава се, че заради затварянето на огнеупорна врата интензивността на пожара е спаднала, само че гасенето продължава.

Противопожарните служби са се фокусирали върху обливането с вода на кораба извън, с цел да се понижи високата температура.

Вчера благодарение на кран бяха извадени два изгорели камиона с полуремаркета от входа на гаражното поделение.

В момента навътре в кораба има гъст пушек. Чак когато всички огнища на пожара бъдат изцяло потушени ще е допустимо да бъде възобновена интервенцията по издирването на тримата души, които към момента са в неопределеност, както и изваждането на транспортните средства от гаража.

Италианският ферибот по линията Игуменита (Гърция) – Бриндизи (Италия) се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на остров Корфу с 290 пасажери и екипаж на борда.

В първите часове след случая множеството пасажери бяха евакуирани. Други трима души, измежду които един българин, бяха избавени в дните след пожара.

Единайсет души се водеха в неопределеност, седем от които българи. Тяло на гръцки водач беше намерено, до момента в който се организираше избавителна интервенция в региона на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос бяха открити още седем тела. В момента в неопределеност към момента са трима души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР