Продължава обсъждането на трагичния случай, в който 3- годишно дете

...
Продължава обсъждането на трагичния случай, в който 3- годишно дете
Коментари Харесай

Пенка Георгиева: Липсва милосърдие, лекарите се превърнаха в търговци

Продължава разискването на трагичния случай, в който 3- годишно дете умря в София, откакто е било прехвърляно сред три академични лечебни заведения.
Пред камерите на бТВ доктор Теодора Трифонова, към която са отправени упреци на родителите на умрялото дете, изрази „ тъга” за рано отишлото си дете и прикани „ тъгата на родителите да не се трансформира в агресия”.

Д-р Стойчо Кацаров и Пенка Георгиева, представител на пациентска организация, реагираха остро против равнодушното и лишено от съчувствие държание на лекаря. Подобно държание и отношение са безусловно неприемливи, съобщи доктор Кацаров. Редно е ръководителите на посочените лечебни заведения да поемат отговорност.

Пенка Кацарова заключи, че през последните години милосърдието е напуснало някои лекари, които са се трансформирали в търговци.

Д-р Кацаров уточни нерешени проблеми в здравното министерство: отношението сред незабавна и неотложна помощ, заплащането за лекуване на незабавни пациенти, цената на клиничните пътеки и възбраната на НЗОК да се разкриват нови кревати в лечебните заведения.

В обществените мрежи стотици жители се възмущават от организацията на болничната помощ, при което през целия ден болно дете е било отбутвано и прехвърляно сред три елитни столични здравни заведения.

Налага се на родители да се молят и да плачат, с цел да бъде признато детето им на лекуване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР