Продължава най-голямото учение на НАТО Единен тризъбец в Норвегия. САЩ,

...
Продължава най-голямото учение на НАТО Единен тризъбец в Норвегия. САЩ,
Коментари Харесай

Продължава най-голямото учение на НАТО в Норвегия

Продължава най-голямото обучение на НАТО " Единен тризъбец " в Норвегия. Съединени американски щати, Испания, Норвегия и Англия водят борба за един от най-малките норвежки градове - Опдал, високомерен от противников войски. Целта на учението, в което вземат участие 50 000 бойци от всички държави-членки, е да увеличи оперативната съгласуемост сред съдружниците и да тества качествата за групова защита на НАТО при положение на нападание над държава-членка. Екип на " По света у нас " следи учението на място.

Американски и натовски войски упражняват нахлуване и защита на съюзен град и летище - в тази ситуация това е Опдал, на 15-ина километра от Норвежко море. В учението вземат участие танкове М1-Ейбрамс, бронирани и разследващи машини, пехота и авиация.

Взвод танкове Ейбрамс и бронирани разследващи машини имат за задача да завладяват първо летището край Опдал.
сержант Закари Шиън, Втори танков батальон, Морска пехота на Съединени американски щати: Започваме последователно нахлуване колкото е допустимо по-незабелязано. Испанците, които отбраняват града, имат танков взвод с " Леопард " 2. Тяхното преимущество е, че имат въздушно разузнаване.
Но самите танкове са преимущество за американците.
ефрейтор Ленс Габриъл, Втори танков батальон, Морска пехота на Съединени американски щати: Ейбрамс развива до 40 км. в час. Може да развие оптималната скорост и да поразява цели по едно и също време.
Морските пехотинци настъпват към Опдал от север, запад и изток пред погледа на локалните и единствено за час завладяват града и летището.

На 100 км. от Опдал се води друга борба.
 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Liang Youchang
В момента се намираме в северна Норвегия, в горите край Тинсет, с норвежки механизиран батальон, които от няколко дни се пробват да намерят английските елементи на няколко километра отсам. В момента, в който ги намерят и в случай че ги намерят, ще ги нападат в границите на фиктивния сюжет на учението.
 © Българска телеграфна агенция / Heiko Junge, NTB scanpix via AP
Норвежките бойци са въоръжени с танкове " Леопард " и разследващи машини.
капитан Ким Касперсън, 8-а бронирана бригада, Норвегия: Нашият батальон изпрати разузнавачи, които търсят главния ни зложелател - на към 45 км. южно отсам. Според сюжета, сме подложени на артилерийски огън. Така че би трябвало да действаме бързо.лейтенант Ура Харкос, танкова рота, 8-а бронирана бригада, Норвегия: Това е танк " Леопард " 2, модел 84-а. Сравнително остарял е, само че е много, много ефикасен. Ние охраняваме този път, до момента в който батальонът ни е подготвен да нападна.
А англичаните последователно отстъпват.
полковник Мат Люис, пълководец на Първи кралски полк, Англия: Целта е да проверим, първо, по какъв начин нашите съдружници от Германия и Норвегия работят на сложен терен, а за нас - по какъв начин да отстъпваме и какви провокации носи това.
Предизвикателствата пред бойците в учението " Единен тризъбец " са минусовите температури, маневрирането в кръстосан терен при непрекъснати превалявания.
 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Liang Youchang
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР