Продължава напрежението около оръжейната фирма ЕМКО. На извънредна среща тази

...
Продължава напрежението около оръжейната фирма ЕМКО. На извънредна среща тази
Коментари Харесай

Собственикът на ЕМКО: Чакаме решението на премиера

Продължава напрежението към оръжейната компания " ЕМКО ". На изключителна среща тази заран при премиера Бойко Борисов се събраха икономическият министър Емил Караниколов и управлението на компанията. Повече от два часа и половина продължи срещата при премиера, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Александър Марков.

След края ѝ от " ЕМКО " оповестиха, че всичко е в ръцете на премиера и според от решението му ще решат дали ще стачкуват на следващия ден.

На влизане министърът на стопанската система Емил Караниколов даде обещание да разгласи дали има реализиран компромис, само че си е тръгнал през служебния вход на Министерския съвет.

Собственикът на " ЕМКО " след края на срещата съобщи, че още веднъж са показали позицията си пред премиера, а тя е да им бъдат възобновени договорите за произвеждане на специфична продукция подписани с " Кинтекс ", само че изгубени през лятото когато беше лишен лицензът на " ЕМКО " за произвеждане заради погрешно запазване на муниции. Настояли са също по този начин продукцията която са произвели, само че не можеше да бъде изнесена поради лишен лиценз да им бъде платена. В взаимозависимост от решението на премиера в границите на днешния ден ще бъде преценено дали ще има митинг на следващия ден в 11 часа.
Емилиян Гербев - притежател на " Емко ": Чакаме решението на премиера, нищо не можем да кажем. Той би трябвало да намерения, да реши, да се посъветва и да каже. За момента не знам.

  ​Представители на ​Представители на "Емко " се срещат с икономическия министър Емил Караниколов
Представители на оръжейното дружество "Емко " ще се срещнат с министъра на стопанската система Емил Караниколов и представители на "Кинтекс ", с цел да обсъдят к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР