Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от тирове

...
Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от тирове
Коментари Харесай

Заради блокадата: 30 км опашка се вие на Капитан Андреево

Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево ". Опашката от тирове е сред 15 и 30 км в другите часове от денонощието, заяви Българска национална телевизия.
Заради епидемията от ковид през вчерашния ден здравният министър Кирил Ананиев първо забрани, а часове по-късно анулира заповедта си за прекъсване на камионите от близо 70 страни, които пътуват през страната ни към Турция.
За късото време, в което мярката е била в действие, опашката на граничния пункт е намаляла с близо 10 км. Но се е появила заплаха - колони от камиони да се образуват на граничните пунктове на България с Румъния и Сърбия.
През "Капитан Андреево " минава основният пътен кулоар, който свързва Турция с Европа. Трафикът е натоварен, а поради спомагателните ограничения за стерилизация, камионите не могат да спазят условието да излязат от страната ни за 24 часа.
Повечето от водачите имат хранителни запаси за 3-4 дни. За това от съюза на интернационалните превозвачи провеждат тази заран и акция за разпределяне на вода, храна, маски и дезинфектанти. Инициативата започва в 8:30 ч от паркинга при разклона за град Любимец, от автомагистрала "Марица ".
От Областния спешен щаб в Хасково желаеха и част от камионите да бъдат изведени на остарялото летище до село Узунджово. През идващите дни самолетната писта ще се трансформира в паркинг за стотици камиони.
Справка на Агенция "Митници " демонстрира, че за денонощие през "Капитан Андреево " към този момент минават към 1500 тира. Повече от 1000 са камионите, които излизат от България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР