Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от тирове

...
Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево". Опашката от тирове
Коментари Харесай

Продължава да има опашка от тирове на граничен пункт "Капитан Андреево"

Продължава напрежението на граничния пункт "Капитан Андреево ". Опашката от тирове е сред 15 и 30 км в другите часове от денонощието.

Заради епидемията от ковид през вчерашния ден здравният министър Кирил Ананиев първо забрани, а часове по-късно анулира заповедта си за прекъсване на камионите от близо 70 страни, които пътуват през страната ни към Турция.

За късото време, в което мярката е била в действие, опашката на граничния пункт е намаляла с близо 10 км. Но се е появила заплаха - колони от камиони да се образуват на граничните пунктове на България с Румъния и Сърбия.

През "Капитан Андреево " минава основният пътен кулоар, който свързва Турция с Европа. Трафикът е натоварен, а поради спомагателните ограничения за стерилизация, камионите не могат да спазят условието да излязат от страната ни за 24 часа.

Повечето от водачите имат хранителни запаси за 3-4 дни. За това от съюза на интернационалните превозвачи провеждат тази заран и акция за разпределяне на вода, храна, маски и дезинфектанти. Инициативата започва в 8:30 ч от паркинга при разклона за град Любимец, от автомагистрала "Марица ".

От Областния спешен щаб в Хасково желаеха и част от камионите да бъдат изведени на остарялото летище до село Узунджово. През идващите дни самолетната писта ще се трансформира в паркинг за стотици камиони.

Справка на Агенция "Митници " демонстрира, че за денонощие през "Капитан Андреево " към този момент минават към 1500 тира. Повече от 1000 са камионите, които излизат от България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР